Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Evde duran çiçekleriniz hâlâ tazeliğini kaybetmemişse atmayın. Onlardan çiçek maskesi yapmak çok keyifli olabilir. Bunun için birkaç çeşit çiçeği karıştırmakta fayda var. Çiçekleri ince ince dilimleyin, cilt tipinize göre zeytinyağı veya yoğurtla karıştırın. Normal veya karma cilt tipine sahipseniz yoğurdu tercih edin. Kuru bir cilde sahipseniz zeytinyağı kullanın. Maskeyi uyguladıktan sonra yatay pozisyonda 10 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla durulayın. Artan çiçekler olursa onların suyunu çıkarın,

YÜZÜNÜZ ÇiÇEK AÇSIN
yüzünüzü duruladıktan sonra bu çiçek suyunun içine pamuk batırıp tonik olarak kullanabilirsiniz.



Ev yapımı güzellik tarifleri
Cilt bakımı ve sağlıklı saçlar için ihtiyacınıza göre birçok ürün piyasada var. Size sadece cilt tipinize göre doğru ürünü seçmek kalıyor. Ben boş zamanlarımda evde uyguladığım tariflerle çok iyi sonuçlar alıyorum. Ama unutmayın sağlıklı bir cilde sahip olmak için sadece dışarıdan beslemek yetmez. Hayat tarzınız da paralel gitmeli.

ELMA MASKESİ
Elmayı soyun ve blender ile püre haline getirin veya rendeleyin. Karışımı yüzünüze sürüp 10 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü durulayın.

HAVUÇ MASKESİ
Bir yumurta sarısı, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı taze havuç suyunu iyice karıştırın.
Yüzünüze sürün ve 15 dakika boyunca bekleyin.Ilık suyla durulayın. Bu maske olgun ciltlere iyi gelecektir.

LEKELER İÇİN
Bir avuç naneyi kaynatın, demlenmesine izin verin. Pamuk batırıp bu nane suyu ile yüzünüzü silin.


BAL MASKESİ
Bir çorba kaşığı balı, rendelenmiş/püre halinde bir elma ve ezilmiş bir muzla karıştırın.Tüm yüzünüze ve boynunuza sürün.15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.Yüzünüzün canlandığını göreceksiniz.

GÖZALTI İÇİN
Salatalıkları püre haline getirin ve göz altlarınıza sürün. 10 dakika bekledikten sonra suyla durulayın.