Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aston Villa ve Lille ile birlikte Konferans Ligi'nin favorileri arasında gösterilen Fenerbahçe, Yunanistan Ligi'nde eski şaşaalı günlerinden uzak Olympiakos karşısına avantaj için çıktı.

Son sınavını ligde 9 gün önce Adana Demirspor karşısında oynayan temsilcimiz, tamamen Avrupa kulvarına konsantre oldu. Hatta Süper Kupa maçı için 'erteleme' talebi kabul görmeyince, derbiye U19 takımı ile çıkmıştı sarı-lacivertliler. Ancak özellikle oyunun ilk 60 dakikalık perdesinde beklentilerin çok çok uzağında bir Fenerbahçe vardı sahada. Yunan ekibi 3. bölgede uyguladığı etkili pres ile adeta 'karabasan' gibi çöktü. İsmail Kartal'ın yanlış 11 tercihi, rakibin ekmeğine adeta yağ sürdü. Savunmadan çıkarken yapılan amatörce hatalar sonrası 32 dakikada iki farklı geriye düştük.

Haberin Devamı

Çağlar Söyüncü ile sakatlıktan yeni kurtulan ve maç eksiği bulunan Becao, daha çok 'kesici' yönüyle ön plana çıkan stoperler. Topu oyuna sokma becerileri kısıtlı. İsmail Kartal'ın yoğun ısrarı sonrası transfer edilen Krunic tam bir hayal kırıklığı. 6 numara için yeterli sertlikte değil. Savunma ile orta saha arasındaki köprü görevinde oldukça başarısız. Bu bölgede yaptığı kritik top kayıpları, gol olarak geri dönüyor. Gözlerimiz İsmail Yüksek'i çok aradı.

Fred de alternatifi bulunmayan ve pamuklara sarılması gereken bir yıldız. Fenerbahçe'nin olmazsa olmazı. Brezilyalı oyuncunun forma giydiği maçlarda Fenerbahçe çok farklı bir hüviyete bürünüyor. Tempoyu ayarlıyor, üstün oyun zekasıyla takım arkadaşlarını organize ediyor, rakip savunmanın arkasına 'öldürücü' olarak tabir edeceğimiz paslar atıyor. Zajc'ın ilk 11'de oynayabilecek kapasitede bir futbolcu olmadığını bir kez daha gördük.

Ferdi Kadıoğlu niye 11'de başlamaz? Buna da anlam veremedik. Zira 'istikrar' sembolü milli futbolcu, zorluk derecesi yüksek maçlarda esame listesine yazılması gereken ilk oyuncu olmalı. 3-0'dan sonra yapılan oyuncu değişiklikleri, semeresini kısa sürede verdi. Temsilcimiz üst üste bulduğu gollerle maça ortak oldu, skoru 3-2'ye getirdi. Bonucci net pozisyonu gole çevirebilseydi, Fenerbahçe 1 saati 'kabus' gibi geçen maçtan beraberlikle ayrılacaktı.

Haberin Devamı

Sonuçta 3-2'lik skor, Kadıköy'deki rövanş öncesi temsilcimizi umutlandırdı. İki takım arasında belirgin bir kalite farkı var. Fenerbahçe bireysel yetenek anlamında rakipten üstün. Rakibin en etkili silahı, önde yaptığı etkili pres. İstanbul'da savunmadan pasla çıkma ısrarı olmamalı. İsmail Kartal macera peşinde koşmamalı. Fred, İsmail ve Ferdi direkt 11'de başlamalı.