Mavi Takım vs. Kırmızı Takım

30 Ekim 2012

9. HAFTA

Bu hafta sonu Premier Lig'in küçük bir özetini yapmak gerekirse; kırmızı takım maça hızlı başladı ilk gol rakibinin kendi kalesine attığı gol olmak üzere iki gol buldu ancak rakibinin gollerine engel olamadı. Maçlar ya berabere bitti ya da kırmızı takım güç bela bir gol bularak galibiyeti sağladı. Premier Lig'de haftanın iki önemli maçı bu şekilde geçti. Merseyside derbisinde Liverpool Baines'in kendi kalesine attığı gol ve Luis Suarez'in golleriyle kırmızı takım, yani Liverpool kâbustan uyanmak üzereydi. Ancak Everton Leon Osman ve Naismith'le bulduğu gollerle derbide taraftarına mahcup olmadı.

Bir diğer kırmızı takım Manchester United da, mavi takım Chelsea'de oynayan David Luiz'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Hemen ardından Van Persie farkı ikiye çıkardı. Chelsea Mata ve Ramires'le beraberliği sağlasa da, Manchester'ın kırmızı takımı Liverpool'dan daha dirayetli çıktı ve Hernandez'le galibiyeti elde etti.

Bu hafta Southampton'ı 2-1 deviren Tottenham çıkışını sürdürdü. Londra Derbisi'nde ise Arsenal, QPR'ı 1-0 yendi.

HAFTANIN KADROSU

(4-3-3)

Julio Cesar (QPR)

---

Yazının Devamı

İpler Chelsea'nin elinde

23 Ekim 2012

8. HAFTA

Premier Lig'de bu haftanın derbisi White Hart Lane'de Tottenham ile Chelsea arasında oynandı. Chelsea'yi Gary Cahill öne geçirdi. Gallas ve Defoe Tottenham'ı öne geçirseler de maç böyle bitmedi ve art arda gelen Mata'nın iki golüyle Chelsea yeniden ipi eline aldı ve Sturridge'ın golü 4-2'lik galibiyeti getirdi. Chelsea, eski teknik direktörleri Andres Villas Boas'ın takımını yenerek zirvedeki yerini iyice perçinledi.

Liverpool hafta sonu Reading'i Sterling'in golüyle 1-0 yenmeyi başardı. Golü Sterling attı ama sahanın yıldızı Luis Suarez'di. Suarez golü atmak için her şeyi yapsa da Liverpool'un artık alışılmış bitiricilik eksikliği bu maçta da kendisini gösterdi.

Manchester United-Stoke City maçı 4-2 bitti ve oldukça keyifli geçti fakat Rio Ferdinand'ın ırkçılığa karşı giyilen tişörtü giymeyi reddetmesiyle bu maç gölgelendi. Bu konuda Ferdinand'ın tepkisine haklı veya haksız demek zor zira her iki bakış açısında da farklı sebepler ve sonuçlar görülebilir. Bu arada Wayne Rooney bu maçla Premier Lig'deki 10. yılını kutlamış oldu.

Norwich-Arsenal maçında Arsenal oyunu domine eyse de bu maçtan birş ey çıkaramadı. Norwich'in son yıllardaki sembol isimlerinden Grant

Yazının Devamı

Zirve değişmedi!

9 Ekim 2012

7.HAFTA


Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan sonra geçici hocalıktan, kalıcı hocalığa terfi eden Roberto Di Matteo daha iyi bir Premier Lig başlangıcı hayal edemezdi. Chelsea hafta sonu Norwich'i 4-1 yenerek 7 maç 6 galibiyet 1 beraberlik istatistiğiyle yer aldığı zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Son şampiyon Manchester City hafta sonu ligin namağlup takımı Sunderland'i 3-0 yenmeyi başardı. Bu galibiyetten çok Manchester City'nin bir maçı ilk defa gol yemeden tamamlaması oldukça önemliydi.

West Ham-Arsenal maçında West Ham Mohamed Diame'yle 1-0 öne getçi. Diame Londra Derbisi'nde gol atmanın heyecanıyla sevincinde sarı kart gördü ve daha sonra Arteta'ya yaptığı müdahaleyle ikinci sarıdan kaçamadı. Bu karttan sonra Arsenal kendisine geldi ve 3-1'lik galibiyeti elde etti.

Yazının Devamı

Ha Christian Bale, ha Gareth Bale

2 Ekim 2012

6.HAFTA

Premier Lig'de geride bıraktığımız haftada Liverpool galibiyetle tanıştı. Luis Suarez ve Nuri Şahin'in kendilerini aştığı karşılaşmayı Liverpool 2-1 kazandı. Özellikle Suarez attığı gollerle takım için ne kadar önemli olduğunu gösterirken Nuri'nin İngiltere'ye çabuk uyum sağladığını görmüş olduk.

Her hafta bir derbi karşılaşması izlemeye alışık olduğumuz Premier Lig'de bu hafanın derbisi Arsenal-Chelsea arasında oynandı. İki takımın güçlü savunmaları nedeniyle bu maçın golsüz berabere biteceğini düşünenler hiç az değildi. Ama yine Chelsea tek farklı bir galibiyetle sessiz liderliğini 2-1 kazanarak sürdürdü.

Son şampiyon Manchester City deplasmanda Fulham'ı 2-1 yenmeyi başardı. Oyuna sonradan giren Edin Dzeko son dakikalarda attığı golle takımına çok önemli üç puan kazandırdı.

Manchester United-Tottenham karşılaşmasında ise Gareth Bale şovu izledik. Manchester United Bale'in bir gol ve bir asistine engel olamadı. Alex Ferguson, maç sonrasında verdiği röportajda Gareth Bale'i Batman'i oynayan aktör Christian Bale'le karıştırmakta biraz haklıydı. Galli oyuncu sol kanatta Gotham City'yi kurtarmaya koşar gibi koştu.

HAFTANIN KARMASI

4-4-2

Simon Mignolet (Su

Yazının Devamı

Her şeyden önce adalet

25 Eylül 2012

5.HAFTA

Premier Lig'de bu haftanın en çok merak edilen maçı Liverpool-Manchester United arasında oynanan karşılaşmaydı. Bu karşılaşmanın sportif yanı bir yana 23 yıl öne yaşanan Hillsborough Felaketi'nin belgelerinin açıklanmasıyla acılar bir kez daha tazelendi. Liverpool taraftarları hayatını kaybeden 96 kişinin anısına müthiş bir koreografi hazırladı ve seremonide futbolcular arkalarında 96 yazılı formalarla çıktılar. Taraftarın ise maçtan çok adalet umurundaydı. Futbolun sadece bir oyun olduğu ve önemli olanın insanlık olduğunu hatırlatan anlardan birisiydi.

***

Oynadıkları pozitif ve cesur futbolla bu sezon Premier Lig'in sürprizlerinden birisi olacağını gösteren Southampton sonunda galibiyetle tanıştı. İlk dört maçının üçünü Manchester City, Manchester United ve Arsenal'le oynama şanssızlığını yaşayan Southampton, Aston Villa gibi bir rakiple karşılaşınca galip gelmesini de başardı.

***

Chelsea'de yeni hücum hattının adaptasyon sürecinin geçmesi bekleniyor. Bu yüzden olsa gerek ki Maviler her maçlarını tek veya iki golle kazanıyor. Stoke City'nin prehistorik taktik anlayışı da Chelsea'nin farksız bir galibiyet almasında pay sahibiydi.

Haftanın merak edilen

Yazının Devamı

Cazorla durmuyor

18 Eylül 2012

Sezona 0-0'lık iki beraberlik alarak ketum başlayan Arsenal bu hafta Sunderland'e patladı. Arsenal'in 6-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan bu karşılaşmada geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine Santiago Cazorla etkisini gösterdi. Mütevazı bir transfer olarak değerlendirilebilecek olan Cazorla'nın bu kadar fark yaratmasını kimse beklemiyordu. İspanyol oyuncu Arsenal'de yılın futbolcusu olmaya aday gibi görünüyor.

*****

Manchester United, Şampiyonlar Ligi haftası öncesinde Wigan'a karşı yine tam kadro çıktı. Yeni transfer Alexander Büttner de ilk maçında golünü attı. 23 yaşındaki oyuncunun golü kuşkusuz haftanın golü seçilecektir.

****

Sunderland-Liverpool karşılaşmasında Hillsborough faciasının yıl dönümü vardı. Anma çerçevesinde oyuncular sahaya 96 numaralı siyah eşofmanlarıyla çıktı. Hayatını kaybeden 96 kişinin anısını yaşatmak için güzel bir hareket oldu. Ancak karşılaşma yine Liverpool için hüsranla sonuçlandı. 1-1 biten maç sonrasında Liverpool yine galibiyetle tanışamadı. Brendan Rodgers'ın üzerindeki baskı artıyor.

*****

4 Büyükler kulübünün üyeliğini Liverpool'dan alan Manchester City ise Stoke City'yle 1-1 berabere kaldı. City, tutuk bir oyun sergiledi.

Yazının Devamı

Robin van Persie böyle istedi

4 Eylül 2012

Manchester United'ın iki kez geriye düştüğü Southampton karşılaşmasında yeni transfer Robin van Persie hattrick yaptı ve Alex Ferguson kariyerinde 1000. kez çıktığı lig maçında üç puan sevincini yaşadı. Manchester United bu galibiyetle üç maçta 6. puanını almış oldu. Southampton ise cesur futbollarının ödülünü henüz alamadı. Southampton daha önce de Manchester City karşısında iki kez öne geçmiş ancak güçlü rakibi karşısında maç sonunda boyun eğmişti.

Bu haftanın en önemli mücadelesinde ise Arsenal, Liverpool'u 2-0 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı. İki golde de yeni transferler Podolski ve Cazorla'nın yardımlaşması vardı. Wenger sezonun ilk üç puanı için ne kadar mutlu olsa da Livepool'da Brendan Rodgers'ın yeterliliği yavaş yavaş gündeme gelmeye başlayacaktır. Liverpool 3 maçta sadece bir puan alabildi ve 1962-63 sezonundan bu yana lige en kötü başlangıçlarını yaptılar.

Bu hafta parlayan isimlerden birisi Steven Fletcher oldu. Sunderland'in Swansea'yle 2-2 berabere kaldığı karşılaşmada Fletcher bu sezon ilk lig maçına çıktı ve takımının iki golüne de imza attı.

Manchester United gibi City de bu hafta rakibi karşısında oldukça zorlandı. Ancak beraberlik golüne iyi

Yazının Devamı