Avcı'ya akrostiş

19 Kasım 2017

Aldığı kararlar her zaman çözüm odaklı.
Bir tane gelişmeyen oyuncusu yok.
Duygularına hakim, sakin, olgun ve sabırlı.
Uç değil, gerçekçi düşünen.
Lugatında kaybetmek yok.
Lezzetli futbolun deneyimli şefi
Akıllı, düşünür.

Yazının Devamı

Cesur yürek

4 Kasım 2017

MAKİNALAŞMAK İSTİYORUM
trrrrum,
trrrrum,
trak tiki tak
makinalaşmak istiyorum!
mutlak buna bir çare bulacağım
ve ben ancak bahtiyar olacağım

Yazının Devamı

RIZA BAYÇALIM

30 Ekim 2017

2010’dan beri Galatasaray’a karşı yüzü gülmeyen Rıza hoca sonunda başardı. Tudor’un hesaplayamadığı bir şey vardı ki o da Rıza hocanın aynı dönem içerisinde ikinci kez ev sahibi konumunda Galatasaray ile karşılaşıcak olmasıydı. Deneyimli teknik adam Antalya’da elinden kaçırdığı Aslan’ı bu kez avlamayı başardı. Akdeniz’de edindiği tecrübe ile rakibini Karadeniz’de ekarte etti. Çalımın kralını attı. Galatasaray’ın resmen belini kırdı ve Bakkal’a yolladı. Bakkal’dan kastımı anladınız. Tebrikler Rıza hoca. Tebrikler Trabzonspor.

GERİLEME DÖNEMİ

Tudor Bey’in takımı mental anlamda maçlara odaklamaması Galatasaray’ın sonunu hazırlıyor. Mesele çıkmayan kırmızı kart ya da çıkan kırmızının haklı-haksız olması meselesi değil. Belli ki bizim Hırvat, hafta boyunca “Trabzonspor’u dağıtırız” diyip oturmuş. Galatasaray maçın başından sonuna kadar 2, bilemedin 3 pozisyona girdi. Hâl böyle olunca insan
Tudor’un büyük takım hocası olmadığını düşünüyor. Bir tane taktikle bir sezonu götüremezsin. Önde baskı yap ceza sahasında en çok topla oynayan sen ol, eee sonra? Bu takımın depreme karşı önlemi, yangına karşı merdiveni, kırılmaya ve çizilmeye karşı bir koruyucu kılıfı yok! Bir B planı yok.

Yazının Devamı

BELHANDA GEREKSİZLİĞİ

23 Ekim 2017

10 numaranın sorumluluğu ağırdır. Yoğunlaşması gereken şey, duyguları değil mantığıdır. Daha büyük ve daha önemli maçlarda (bunun derbi olması gerekmez bir final maçı da olabilir) büyük takımın 10 numarası böyle oynamaz. Çünkü O bilir ki sinirlenip topu ye çarparsa ve kendini yere atarsa sarı kart görecek. İki sarı kart görürse de oyundan atılılacak. Takımından biri kırmızı görürse var oşan tempo düşecek. 2018 model Galatasaray’da bunu konuştuğumuza inanamıyorum!

Bay Younes, futbolu ve fikirleri yetersiz olduğu yetmiyormuş gibi bu maçta takımına ekstra zarar da verdi. Kendini yere atmak, hakemi kandırmaya çalışmak gibi basitlikler mümkün olduğunca adap dışı bir davranış. Bu konuda kimsenin itirazı yok. Tamam ama olaya bir de şöyle bakalım. Belhanda, “Bari bu 10 numarayı taşımama rağmen futbolumla takımımı kurtaramıyorum, belki hakem bunu yer” dedi ve kendini yere attı ya? Ben de şunları sorarım. Sen bu güne kadar kaç kere böyle bir aldatmayı becerdin de bu yolu tercih ediyorsun? Neyi başardın da bunda başarılı olabileceğini umuyorsun? Gerçek bir özgüven eksikliğinden başka bir şey değil!

Bir sorum da size. Belhanda Galatasaray’da neden var? Umarım Hagi’nin derbi saatinde çok

Yazının Devamı

Gelsin artık derbi

16 Ekim 2017

GÖZDAĞI PROJESİ

Fenerbahçe mücadeleye ne yapacağını bilerek çıktı. Sarı lacivertliler bu maça belli ki büyük bir özveriyle hazırlanmış. Kadıköy efendisinin üç puan amacından ziyade, derbi öncesi Galatasaray’a karşı tasarladığı gözdağı projesi de hayata geçti. Arka arkaya gelen iki gol, Evkur Yeni Malatyaspor adına büyük bir yıkım oldu ve sonrası çorap söküğü gibi geldi. Dev maçlar arifesinde son girilen sınavlarda geçer not almak çok önemlidir. Galatasaray’ın Konya’dan 3 puanla dönmesinin ardından Kadıköy’de puan kaybı düşünülemezdi. Bu durumun farkında olan Aykut Kocaman, rakibini etkili oyunla durdurarak kötü bir sürprize fırsat tanımadı.

AŞIK TUFAN DER Kİ

Sarı Kanarya, Beşiktaş derbisiyle performansını yükselten futbolcuyu bu maçla resmen geri aldı. Gerçek bir yıldız olabilecek potansiyeli varken nedense düşüş yaşayan 8 numara, ölü toprağını üzerinden iyice attı. Bursa il sınırından Fenerbahçe için çıktığı andan itibaren ilk defa bu kadar etkili top oynayan Ozan, kalitesini daha da yükseltmenin yollarını bulmalı diye düşünüyorum. Gelişme büyük. Tabi onun yükselen grafiğinde Aykut Hoca’nın da kararları çok etkili. Aşık Tufan der ki: Kendime geliyorum.

DERBİ SAATİ

Çoğu kesim derbiyi

Yazının Devamı

Rot ayarı

1 Ekim 2017

Galatasaray yeni bir takım. Coşkusu, isteği, hırsı ve azmi tam da taraftarın istediği düzeyde. Buraya kadar sorun yok. Sorun şurada başlıyor. Bu takımın her maç öncesi rot ayarının yapılması lazım. Tudor direksiyonu hücum yönüne çevirdikçe, futbolcuların da o yönde uyumlu bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Genelde orta alanda baskı yaparak kaptığı toplarla hücuma çıkan sarı kırmızılılarda, o an top kimdeyse bir anda yalnız kalıyor. Genelde bu yalnızlıkla yüzleşen N’diaye oluyor. Tolga varken de bu sorun var. Bunun sebebi diğer oyuncuların sistemsizce gol düşünerek ileriye koşmaları. İşte bu koşuların uyum içinde ve o an topla oynayan Galatasaraylı'dan çok uzaklaşmadan yapılması gerekiyor. Bu ayarı yapmanın iki yolu var. Birincisi, antrenmanlarda koordinasyon bilinci yükleyen çalışmalar yapmak, ikincisi de beklemek. Takımın zamanla rot ayrı oturacak ve Tudor bu sorunla daha az karşılaşacaktır.

KARAKTER MESELESİ

Türk Telekom Stadı sakinleri dün akşam Belhanda’dan içten içe şikayetçi oldu. Bunun sebebi, futbolcunun rahat tavırları ve insiyatif almaması. Feghouli gelmeden önce de on numara pozisyonu için uygun olmadığı konuşulan Faslı yıldız, Feghouli’nin katılmasıyla iyice saldı

Yazının Devamı

Talisca'nın bonservisi

27 Eylül 2017

“İşte bu” dediğimiz bir gece daha. Bence Şenol Hoca ve öğrencileri konuyu iyi anladı. Modern futbol bunu gerektiriyor. İyi odaklan, rakibi dinle, çözümü üret ve galip gel. Beşiktaş geçen sezon ne odaklanıyor ne dinliyordu. Dolayısıyla çözüm de üretemiyordu. Her iş tecrübe gerektiriyor. Yönetim, futbolcu, taraftar.. Herkes bu sezon daha deneyimli. Siyah beyazlılar, odaklanmayı da öğrendi, dinlemeyi de. Bulunan çözüm de tabelaya yansıyor. Beşiktaş geçen sezon dinlemiyordu. Kiev ne diyor? Benfica ne istiyor? Lyon ne anlatıyor? Kazandığı bazı maçlar oldu tabi ama bu sezon çok fark var. Bunu gruptaki ilk iki maça bakınca daha net anlıyoruz. Beşiktaş böyle devam ederse (inşallah) samanlık seyran olur.

TALISCA'NIN BONSERVİSİ ALINSIN

Boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyor. Talisca, maç sonunda yaptığı açıklamarıyla yeterince net konuştu. Burada kalmak istiyor. Ancak, özellikle de böyle büyük şampiyonlarda 3'er 5'er gol atmaya devam ederse İstanbul'da kalması çok zor. Ya Beşiktaş onun golleriyle aldığı galibiyet primlerini bonservisine yatıracak ya da Talisca yuvadan uçacak. Bence Fikret Orman ve ekibi şu ana kadar, al-sat konularında kulübe ve taraftara karşı çok güçlü bir güven

Yazının Devamı

Yeni Sneijder hayırlı olsun

25 Eylül 2017

Sarı kırmızılılar en çok merak edilen iki soruya cevap verdi. Zorlu bir deplasmanda ve geriye düştüğü maçta ne yapacağı soruları. Tudor, oyuncularının yeteneğine, cesaretini de ekleyip cüretkâr oynadı. 1-0’dan sonra planları sarsılmış görünse de rakibinin üstüne gitti. Oyuncu değişiklikleriyle “Ben bu maçı alacağım kardeşim.” dedi ve aldı. Zaten kurduğu sistemde Galatasaray’ın yapısı geriye yaslanmayı, beklemeyi kaldırmıyor. Antalyaspor maçı bunun en güzel örneği. Doğru hamleler ve tercihlerinden ziyade, koyduğu doğru karakterden ötürü Tudor’u kutlamak gerek. Eğer kestane şekeri yemediyse eve dönüp yastığa başını koyduğunda tek pişmanlığı bu olacak.

ENİNE BOYUNA HATA!

Bir futbol müsabakasında rakibinden baskı gören takımın enine ve dikine uzun menzilli pasla oynamaya çalışması da ne demek? Sadece Galatasaray ya da Bursaspor özelinde söylemiyorum. Bu her takım için harakiri niteliğinde. Bursa’daki maçta bahsettiğim tercihin iki takım için de ne kadar tehlikeli olduğunu gördük. Hele ki atağa çıkarken. Bunların sebebi acele etmek. Çabuk oynamak başka, acele etmek başka bir şey. İkisini karıştırdığınızda bayat balığın arkasından köy yoğurdu yemiş gibi oluyorsunuz. Enine ve dikine

Yazının Devamı