Vedat Özdemiroğlu

Vedat Özdemiroğlu

vedatozdemiro@gmail.com

Tüm Yazıları

Yoğun elektrikli bir yılı tarihe teslim edip 2013 kafasına girmiş bulunuyoruz... 2013’ün özelliği, 1987’den bu yana, yani 26 yıl sonra, her basamağında farklı rakamın bulunduğu bir sene olması. Hem de ilk dört rakamın.
Dört basamak, farklı rakamlar falan deyince, canım fena halde ‘sayı bulmaca’ oynamak istedi. Meraklısı beni anlayacaktır: Hayat oyunsa, oyun da hayattır!..

KARŞILAŞTIRMALI EDEBiYAT

“Kulum, uçuruma eğil ama düşme.’’ Ömer Hayyam
“Bir an geldi uçurum kenarında, düştüm sandım, uçuyorum aslında.’’ Şirin Soysal

Haberin Devamı

YORUMSUZ

‘’Ortadoğulunun en büyük sorunu ne, biliyor musunuz: Batı!’’
Tolga Örnek’in ‘Labirent’ fiminden

iNGiLiZ TÜRKÇESi VE ÇEViRiSi!

‘’Volkan Bey, eklektik stilde giyinmeyi seven, naif, improvize hareket eden, olaylara hep panoramik bakıp, analitik yaklaşımlarda bulunan, enformist olmayan haberler hakkında hiç yorum yapmayan, yaptırmayan aynı zamanda rigid bir beyefendidir.’’
Tam ne anladınız bu cümleden, nasıl bir adammış bu Volkan Bey?!
İşte cümlenin dilimize çevirisi:
‘’Volkan Bey, derleme tarzda giyinmeyi seven, saf, doğaçlama yaparak hareket eden, olaylara hep geniş açıdan bakıp, çözümsel yaklaşımlarda bulunan, bilgisel ve haber değeri olmayan konular hakkında hiç yorum yapmayan, yaptırmayan aynı zamanda katı bir beyefendidir.’’
Her iki cümle de ‘İngiliz Türkçesi’ adlı enfes kitabın yazarı Hakan Hüseyin Çitim’e ait. Sokak Yayınları’ndan çıkan bu kitap mutlaka başucunuzda, kütüphanenizde, çalışma masanızda bulunmalı. İngiltere gibi İngilizce de geldiği gibi gitmeli!

‘İZ’ PEŞİNDE

Ressam Nuray Özler’in ‘İzleyen-İzlenen’ adlı sergisinin açılışı 4 Ocak cuma günü, 17.00-20.00 arasında Doruk Sanat Galerisi’nde. Sergi, 2 Şubat’a kadar açık kalacak. (Boğazkesen Cad. 21/A Tophane)

CUMARTESİ-PAZAR

5 Ocak’ta Sahne Beşiktaş’ın açılışında ‘80 Dakkada Cümle Alem’ adlı gösterimle semtinizdeyim. (20.30)
7 Ocak’ta ise ‘Renkli Türkçe’ gecesiyle Galatasaray Alt Jazz Bar’da olacağım. (22.00)
Her iki etkinlikte de Kamayor Kabare, şarkılarıyle eşlik edecek.

Haberin Devamı

KAFALARA DİKKAT!

Evet, Gangnam biraz fazla kafa ütüledi ama aslında sistem eleştirisi, bizdeki karşılığı ‘’Şişli’de bir apartman’’ desek yeridir!..

AAA!

Bira: Sıvı Van Gogh!

TARİHTE O GÜN

İlk kez bir erkek çocuğundan ‘amcalara’ pipisini göstermesi istendi. 7 Nisan 1648

ŞU HAYATTA NE YAPTIM?

Bugüne kadar gördüğüm en enteresan dükkanlar Beşiktaş’taki örücü, Gümüşsuyu’ndaki Suphi Usta’nın ayakkabı tamircisi, Muğla’daki radyo tamircisi, Galata’daki emanetçi ve Tünel’deki Kelebek Korse dükkanları oldu...