Vedat Özdemiroğlu

Vedat Özdemiroğlu

vedatozdemiro@gmail.com

Tüm Yazıları

“Orhan Veli vapuru
evlerine taşırken
telaş içindeki insanları
küpeştesinden atılan
simitleri kapışır
martı kuşları”

OYUNCAK BABA’YI ZiYARET

Sunay Akın

Sunay Akın’ın çok sevdiğim ‘Şiiriçi Hatları Vapuru’ndan bu alıntı. Aynı şiirde Nâzım Hikmet, Can Yücel, Attila İlhan, Edip Cansever ve Cemal Süreya vapurlarını sonsuzlukta yüzdürür Sunay.
22 yıl önce, 22 yaşındayken tanıştık. Tanımadan bilirdim, severdim şiirlerini. Ve de kadın sanırdım! İlk kitabım Kaldırım Yazıları’nın ilk imza gününe, sağ olsun, Akgün Akova geldi, tanıştık, “Sunay da seni sever, okur” dedi, telefon numarasını verdi.
Hem de şair bir kadını aradığımı sanarak, kaptım telefonu eve döner dönmez, sıcacık bir erkek sesi karşıladı beni: “Buyrun, ben Sunay!”
Aziz dostumla edebiyat, mizah, futbol sohbetimiz hiç bitmedi, bitmez. Dinozor ve Öküz dergilerinde mesai arkadaşlığı yaptık. Kızkulesi’ne ilk ve son kez ayak basmamı, Sunay Akın’ın ‘Kızkulesi Şiir Cumhuriyeti’ etkinliğine borçluyum. Küçükyalı Levazım Okulu’nda acemiliğimi yaparken beni ziyarete gelişi, unutulmaz moral olmuştu: Usta şairin acemi eri ziyareti!
Programına konuk olarak çağırınca, koşarak gittim. Ben çok cephede çalışıyorum, o benden yoğun, bir daha nereden buluruz bir saatlik sohbeti dedim, koştum.
Yalnız da gitmedim, sahne gösterimde 10 haftadır mükemmel kabare şarkılarıyla bana eşlik eden Çağdaş Erçelik ve Aynur Öztürk’ü de tanıştırdım Sunay’la. Bir saat, bir dakika gibi aktı. ‘Hayat Deyince’ programı, bu cumartesi 19.00’da SKYTURK360 kanalında. (Tekrarı da pazar günü 17.00’de. Müzik grubunun programa katılamayan üyesi Anıl Çağatay’a buradan selam olsun.)
Sarıldık, tokalaştık, anlaştık, şu ana kadarki ömrümün yarısına denk gelen Oyuncak Baba’yla: Oyuncak Müzesi’ne gideceğim ben, bir salı da gösterime neşe katacak o. (Böylece ‘Oyuncak Müzesi-Askeri Müze’ farklarını ilkini görmeden yazdığım ortaya çıkmış bulunuyor ama olsun, Güney Amerika-Kuzey Amerika farklarını da oraları görmeden yazmıştım!)
Programda unuttum ama Sunay için benim de dizelerim vardı:
“Sunay Akın vapuru
bir tek
kağıttan gemiye yol vermek için durur
arka güvertede unutulmuş bir oyuncak
son seferde
yeni sahibini bulur”

Haberin Devamı

BUGÜN-YARIN

Haberin Devamı

* Neslihan Akbulut Quintet’in konseri, bu akşam, 22.00’de, Beyoğlu-Mis Sokak, 60metrekare’de.

* Mehmet Erdem’in konseri, yarın, 22.00’de, Beyoğlu-Sıraselviler 12, Lush Otel’de...

* Doğaçlama A.Ş.’nin gösterileri, yarın ve her cuma, 20.45’te, Beyoğlu-Bekar Sokak, Old City Komedi Kulüp’te...