Yaprak Aras

Yaprak Aras

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Oyunlar, dijital pazarlamanın yeni gözbebekleri. Moda markalarının, özellikle de köklü modaevlerinin bu alana gittikçe daha sıcak baktığını, online stratejilerinde kullandığını görüyoruz. Özel deneyimler sunmak, müşteri bağlılığını artırmak ve markayı yeni hedef kitlelere ulaştırmak için tercih edilen oyunlaştırma (gamification) son zamanların büyük trendlerinden.

Louis Vuitton’dan oyun!
Oyun modelini deneyen en yeni marka ise köklü modaevi, Louis Vuitton. Markanın web sitesinde yer alan ‘tatil’ bölümünde karşımıza çıkan oyunun ismi, The Goose Game yani Kaz Oyunu. Sayfa, arka fonda çalan bir Noel şarkısıyla açılıyor.
Geleneksel bir kutu oyununu andıran The Goose Game’in amacı ise, yaklaşan yılbaşı sezonu için hediyeler sunmak, müşterilerin eğlenerek hediye seçmesini ve listeler oluşturmasını sağlamak.
Ziyaretçiler, bir takvim üzerinde ilerleyerek sunulan hediye seçeneklerini inceliyor. Takvimin her gününde, kaz temalı bir animasyon eşliğinde Louis Vuitton’un önerileri sunuluyor. Animasyon sona erdiğinde dilerseniz bu ürünle ilgili daha detaylı bilgi alabiliyor, dilerseniz de takvim üzerinde ilerleyerek diğer alternatiflere göz atıyorsunuz.
Eğer ürünü beğendiyseniz, hediye listenize ekleyebiliyorsunuz. Bu arada oyunda yer alan bütün ürünler Facebook, Twitter ve Pinterest üzerinden paylaşılabiliyor.
Hediye listesi oluşturanlar, bunu da yine aynı sosyal ağlardan paylaşabiliyor veya e-mail ile sevdiklerine gönderebiliyor. Louis Vuitton’un bu yöntemle hem müşteri bağlılığını, hem de web sitesi ziyaretçi sayısını artıracağı tahmin ediliyor.

Markalara yakınlaştırıyor
Deneyimler sayesinde dijital platformlarda daha fazla zaman geçiren müşteriler, farklı deneyimler sayesinde de markalara yakınlaşıyor. Eğlence unsuru; günlük koşturmaca içinde kafa dağıtma ihtiyacı da oyunları cazip kılan faktörlerden. Lüks ürünlerin alışılmışın dışında ve yeni perspektiflerle sunulduğu bu platformlar, yeni müşteriler kazanılmasını da sağlıyor.
Alışverişin en çok arttığı yılbaşı dönemi için ürünlerini oyunlarla tanıtan başka markalar da var. Tiffany&Co’nun hem bilgisayar hem de mobil cihazlardan ulaşılabilen Very Merry Countdown adlı interaktif Facebook uygulaması da benzer bir amaca hizmet ediyor. Oyunlaştırma, özellikle e-ticarette gittikçe benimsenen ve önemi artan bir trend. Birçok markanın denediği bu uygulama, önümüzdeki günlerde daha da yaygınlaşacak.