Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel’in 1.5 saati aşan görüşmesi sadece Ankara’da değil… Yurt genelinde ve dünyada, hatta Washington’da bile dikkatle takip edildi. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

İmamoğlu ekibinin Erdoğan ile görüşmeye giden Özgür Özel’in yanına eski ABD Büyükelçisi Namık Tan’ı almasını neredeyse şart koşması önemlidir.

Ayrıntı bütünü anlatır. İmamoğlu ile Özel arasında ciddi bir güven problemi var. Ve 2023’te çok istemesine rağmen Cumhurbaşkanı adayı olamayan İmamoğlu bu kez işi şansa bırakmak istemiyor. Ve Cumhurbaşkanlığına giden yolun CHP Genel Başkanlığından geçtiğini artık çok iyi biliyor.

Haberin Devamı

CHP’de sonbaharda yapılacak tüzük kurultayı önemli. Özgür Özel ve İmamoğlu arasındaki güven problemi aşılamazsa o kurultay da olmasa bile bu yıl içinde seçimli bir kurultay gündeme gelebilir. Ve İmamoğlu rotasını İstanbul’dan Ankara’ya çevirebilir. Bunu İstanbul Belediye Başkanlığı koltuğunu güvendiği bir isme bırakarak yapmak ister ama işler orada da biraz karışık.

İstanbul’da şimdiden 6 belediye başkanı İmamoğlu sonrası için ortak hareket ediyor. Bu ekibin öne çıkan ismi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat. İmamoğlu’nun koltuğunu emanet etmek istediği isim ise bu ekibin dışındaki bir belediye başkanı.

Özgür Özel’in işi zor. Bir taraftan CHP’yi yönetecek, diğer taraftan iddialı ve hırslı iki belediye başkanını idare edecek… An itibariyle takımdan ayrı düz koşular yapan Kılıçdaroğlu’nu da unutmamak lazım. Kemal Bey hala CHP içi dengelerde hatırı sayılır bir güce ve etkinliğe sahip. Sonbaharda siyaset çok ama çok ısınacak.

Afyon’un kayıp böcekleri nerede?

Afyonkarahisar’ın CHP’li belediye başkanı Burcu Köksal, 17 Nisan’da tüm Türkiye’de yankılanan şu açıklamayı yaptı: Belediyede böcek taraması yaptırıyorum. Her yerde kamera ve böcek var. Prizlerin altına koymuşlar!

Köksal’a ilk destek tabii ki CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’dan geldi: Başkanımızın makam odasında tespit ettiği “BÖCEK” diye tabir edilen ses ve kayıt cihazları faciasında göründüğünden daha büyük bir skandalla karşı karşıyayız. Başkanımıza kurulan bu tuzağın peşini bırakmayacak, sorumluların ortaya çıkmasını sağlayacağız!

Haberin Devamı

Peki sonra ne oldu derseniz… İşte orası biraz karışık..

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Köksal’ın iddiayı ortaya attığı gün bir basın toplantısıyla “Varsa böyle bir durum derhal savcılığa şikayetçi olun” çağrısı yaptı.

Ne Köksal ne de ortada büyük bir skandal olduğunu söyleyen Murat Bakan’ın herhangi bir şikayette bulunmadığı ortaya çıktı!

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı şikayet olmamasına rağmen Başkan’ın açıklaması üzerine inceleme başlattı.

Şimdi sıkı durun. Belediye binasında gizli kayıt cihazları olduğunu iddia eden Burcu Köksal, Başsavcılığın kendisine yönelttiği sorulara 29 Nisan 2024 tarihinde yazılı cevap verdi. Ve dedi ki:

Olayla ilgili kimseden şikayetçi değilim..

Şahsıma ve makama yönelik bir tertip olduğunu düşünmüyorum.

Konunun gündemde kalmasının yararlı olmayacağı kanaatindeyim!

Burcu Hanım, belediyede yaptırdığı aramada bulduğunu belirttiği cihazları anında imha ettirdiğini Başsavcılığa bildirmiş!

Haberin Devamı

Şimdi cevap aranan sorular şunlar: Madem ortada Başkanı hedef alan bir tertip yok. Konunun gündemde kalması istenmiyor. Bu böcek işi neden Türkiye gündemine taşındı? Bulunduğu söylenen böcekler neden resmi makamlara teslim edilmedi? “Ortada bir facia, skandal var” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan bu işe ne diyor?

Ve asıl soru… Türkiye gündemini bu tiyatro ile neden meşgul ettiniz? Sırf AK Parti döneminde işe girdiği için kapının önüne koyduğunuz belediye emekçilerinin sesi duyulmasın diye mi?