Saç Bakımı Yazın elektriklenen saçlar için öneriler

Yazın elektriklenen saçlar için öneriler

11.07.2018 - 17:32 | Son Güncellenme:

Yazın güzelliğinizin elektriklenen saçlar tarafından baltalamasına izin vermeyin. Saçlarınızın neden elektriklendiğini anlamak, sorunu çözmenin yarısıdır. Diğer yarısı ise saç dokunuza göre doğru ürünü ve bu ürünü nasıl kullanacağınızı bilmek. İşte ünlü saç uzmanlarının elektriklenmeyi önleyen önerileri…

Yazın elektriklenen saçlar için öneriler

Elektriklenmenin sebebini anlayın

Saçlarınızın kontrolden çıkmasına neden olan şeyi öğrendikten sonra, onunla nasıl savaşmanız gerektiğini de öğrenmiş olursunuz. Elektriklenmeye saçtaki kırıklar, bölünmüş uçlar ve yeni çıkan saçlar sebep olur. Kıvırcık ve kalın saçlar elektriklenmeye daha yatkındır. Daha ince saç tipleri elektriklenmeyle daha az uğraşır. Aynı zamanda sıvı kaybı da elektriklenmeye yol açar. Kuru saçlar hassas ve kırılgan olur ve yıpranmış saç derisi, saç tellerini birbirine yapıştırır bu da saçlarınızın düzgün görünmesini engeller.

Haberin Devamı

Elektriklenmeyle stratejik olarak savaşın

Saç tellerini kontrol altında tutmak aşamalar halinde ele alınabilir. Eğer saçlarınızın rüzgarda uçuşmasıyla mücadele etmek istiyorsanız saç kremi veya saç spreyi işinize yarar. Saç stilinizi oluşturmadan önce yumuşatıcı şampuan ve saç kremi kullanın, bu yöntem pek çok sorun için ortak çözüm noktası olarak kullanılabilir. Eğer yaz boyunca sürecek kalıcı bir çözüm arıyorsanız kuaförünüze keratin tedavisi için başvurun. Keratin saç diplerine yedirildikten sonra daha pürüzsüz ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlar.

Saç tipinizi bilin

Saç maşasıyla istediğiniz sonucu elde etmek istiyorsanız, hangi saç tipine sahip olduğunuzu ve saç tipinize uygun maşanın ne olduğunu öğrenmeniz gerek. Kalın ve kıvırcık saçlar için yoğun şampuanlar ve yoğun saç kremleri tercih edin, saç kremini saç diplerinden başlayarak saç ucuna kadar kullanın. Eğer ince saç tellerine sahipseniz saç kremini sadece saç uçlarına kullanın, saçınızı soğuk suyla yıkamadan önce saç kremini veya maskeyi saçınızda 5 dakika bekletin. Kendinizi saçlarınız konusunda fazla iddialı hissediyorsanız bir kaba organik elma sirkesi koyun, bir çorba kaşığı su ile seyreltin ve tüm saç derinizi kaplayana kadar sürdükten sonra durulayın. Saç uzmanları özellikle kıvırcık saçlar için maske veya saç bakım yağları ile haftalık bakım yapmalarını öneriyor. İnce saçlar ağır klimalı ortamlarda yıpranmaya meyillidir. Saç bakım uzmanları ince saçlılar için saç derisine değil, saç uçlarına bakım yapmalarını öneriyor.

Haberin Devamı

Saçlarınızı akıllı şekillendirin

Sıcak aylarda saçınızı ısı yayan ürünler ile şekillendirmeyi tercih etmiyor olabilirsiniz ancak ısı yardımıyla şekillendirmenin çoğunlukla gözden kaçan yararlarından biri de yıpranmış uçları sınırlayıp yayılmasını önlemesidir. Sorun şudur ki ısı yayan bazı ürünler saçı boylu boyunca çeker ise elektriklenmiş saçlara yol açabilir ve böylece kamufle etmesi daha zor olan kırık saç telleri oluşabilir. Ünlü saç uzmanları saçı kurutan veya fazlaca alkol içeren ürünlerden uzak durmanızı tavsiye ediyor, aynı zamanda saç tipinizi sevmenizi ve en iyi sonuç için saç şekillendirici ürününüzün ısı ayarlarını bir kademe aşağı ayarlamanızı öneriyor.

Haberin Devamı

Uyku alışkanlığınızı değiştirin

Nasıl uyuduğunuz günlük rutininizi etkiliyor. Hepimiz saten üzerinde veya ipek çarşaflarda uyumanın saçların sürtünerek elektriklenmesine yol açan kırıklara engel olduğunu duymuşuzdur. Ünlü saç stilistleri buna katılmıyor ve sürtünmenin saç kırılmasına yol açan tek unsur olmadığını söylüyorlar. Bununla birlikte pamuk çarşaflar nemi dışarı çekerken, ipeğin üzerinde uyumanın saçınızdaki ve cildinizdeki nemi koruduğunu söylüyorlar.


Su içeren ürünler kullanmayın

Yaz mevsimi güneş ve su ile en iç içe olduğumuz mevsimdir. Ancak içeriğinde yüksek miktarda h2O bulunduran ürünler kullanmanız aslında saçlarınızın neden devamlı elektriklendiğinin cevabıdır. H2O içeren ürünler nemi emer ve havadaki nemin saçınıza verdiği zararları etkileri arttırır. Yani saçınızı nemlendirdiğinizi düşünürken aslında sadece kabarık durmasına katkıda bulunmuş olursunuz.

Yazarlar