Gündem Yazın ortasında sel

Yazın ortasında sel

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Menemen afeti yaşadı, İstanbul Sancaktepe’de aniden bastıran yağmur yüzünden alt geçitte araçlar mahsur kaldı. Trabzon’da sel suları park halindeki beton pompası ile kamyonu sürükledi

Yazın ortasında sel

Yurt genelinde etkili olan sağanak yağışlar birçok ilde hayatı olumsuz etkiledi. Ev ve işyerleri sular altında kalırken, cadde ve sokaklar göle döndü.

Haberin Devamı

İstanbul, Sancaktepe’de dün aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle alt geçitleri su basarken araçlar mahsur kaldı. Araçların geçememesi üzerine yol araç ve yaya trafiğine kapatılarak itfaiye ekiplerine haber verildi. İş makineleri tarafından alt geçide dolan su tahliye edildi. Bir sokak köpeği su dolan yere doğru ilerlerken vatandaşlar tarafından engellenerek uzaklaştırıldı. Su dolan alt geçitte kağıt toplayan bir kişi de zorlukla geçti.

İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Çukurköy mahallesinde önceki gece etkili şiddetli yağmurun ardından oluşan sel, maddi hasara yol açtı. Mahalleden geçen derelerin tşması nedeniyle mahsur kalan 3 kişi İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Bölgeye yönlendiren 300 personel ve çoğu iş makinesi 83 araç ilk olarak evleri basan suyu tahliye etti.

Haberin Devamı

Heyelan yolu kapattı

Yol ve bahçelere sel sularıyla taşınan taş ve toprak yığınlarının temizlenmesi için iş makineleri devreye girerken, belediyenin aşevinden gelen yemeklerin yanı sıra vatandaşlara, içme suyu, gıda kolileri ve temizlik malzemeleri de dağıtıldı.

Bayburt-Erzurum güzergahıda aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak birikintisi, Bayburt-Erzurum karayolunun Aşağı Kop köyü mevkisini ulaşıma kapattı. Yağışların gündelik hayatı olumsuz etkilediği illerden Edirne’de de caddeve sokaklar göle döndü.

Yazın ortasında sel

Halatla kurtardılar

Erzurum’un Narman ilçesinde sağanak yağış nedeniyle taşan Narman Çayı’nda bir köpek mahsur kaldı. Çevre sakinlerini ihbarıyla sel bölgesine gelen durumu ekipler bir itfaiyeciyi halatla köprüden aşağıya sarkıtarak köpeğin yanına indirdi. Halatı köpeğin belinden bağlayan itfaiye eri, kucağına aldığı köpekle yukarı çekildi.

Yazın ortasında sel

Kamyonu sürükledi

Trabzon’un Arsin ilçesinde de etkili olan şiddetli yağış, sele dönüştü. İlçeye bağlı Yolaç köyündeki derenin taşması sonucu Hidroelektrik Santral (HES) inşaatını su bastı. Santral çalışanları, taşan derenin tehdit ettiği yol kenarında park halindeki araçları kurtarmak için seferber oldu. Ancak sel suları, park halindeki beton pompası ile kamyonu sürükledi. Önce beton pompası, ardından da kamyon dereye yuvarlandı. Sürücülerin araçları kurtarmak için verdiği çaba ise sonuçsuz kaldı.

Haberin Devamı

Yazın ortasında sel

Hortum çatıları uçurdu

Edirne’nin Havsa ilçesinde, fırtına nedeniyle çıkan hortum, bazı evlerin çatılarını uçurdu, bir otomobilde hasar oluştu. Hortumda evi zarar gören Bahri Demiröz “Bizim binalarımızın hepsi yıkıldı, hayvan ahırı yıkıldı. Allah’tan hayvanlarımız meradaydı. O yüzden kurtuldular. Can kaybının olmamasına seviniyorum” dedi.