Gündem YDS sonuçları açıklandı! - İşte 2016 ÖSYM YDS sonuç sorgulama ekranı

YDS sonuçları açıklandı! - İşte 2016 ÖSYM YDS sonuç sorgulama ekranı

23.09.2016 - 14:19 | Son Güncellenme:

YDS sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinde erişime açıldı. Yapılan duyuruya göre, 2016-YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı. Sınava giren öğrenciler 2016-YDS sonuçlarına haberimizdeki linkten ulaşabilirler...

YDS sonuçları açıklandı - İşte 2016 ÖSYM YDS sonuç sorgulama ekranı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2016-YDS Sonbahar Dönemi) sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, YDS'ye ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı ve itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi. Bir soru iptal edildi. Bu kapsamda, Fransızca Testindeki 37. sorunun iptal edilmesine karar verildiği, iptal edilmiş olan sorunun, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

Haberin Devamı

YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ>>>

4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2016-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2016-YDS) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup; Fransızca Testindeki 37. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. İptal edilmiş olan soru, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-YDS (Sonbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, 22 Eylül 2016 tarihinde saat 21:05’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Haberin Devamı

YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

ÖSYM resmi internet sayfası haricinde hiçbir internet sayfası üzerine şifre ile giriş yapmayınız ve güvenmeyiniz. İşlemler sadece ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden yapılır. ÖSYM internet sayfasında bulunan ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemini takip etmesi gerekiyor. YDS sonuçlarını bu sistem aracılığıyla ve yukarıda verdiğimiz giriş bilgileri ile sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

YDS sınavının geçerli sayılması nelere bağlıdır?

- Adayın sınava girmeden önce giriş belgesinde belirtilen salonda sınava girmesi,

- Sınav esnasında sınav salonu içerisinde bulunan gözetmenlerden uyarı almaması,

- Sınav kitapçığı kodlamasında herhangi bir hata yapmamış olması,

- Kopya çekmek veya kopya çekilmesine yardımcı olmaması,

Halinde adayın sınavı geçerli sayılacaktır. Bu kurallar ihlal edilirse Kanun’da belirtilen maddeler üzerinde aday cezalandırılacaktır.

ÖSYM tarafından yapılan YDS sonuçları optik okuyucu tarafından bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme yapılırken sadece doğru cevaplar dikkate alınacaktır. Eğer iptal olan bir soru varsa işaretleyen tüm adayların kitapçıklarında bu soru/sorular doğru sayılacaktır. Sorular 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve A-B-C-D-E seviyeleri arasında puanlama yapılacaktır.

Sınav sonuçlarında oluşabilecek problemlerin önüne geçmek adına ÖSYM tarafından “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” hizmete sunulmuştur. Sonuç belgesinin alt kısmında bulunan “Sonuç Belgesi Kontrol Kodunu” ÖSYM resmi internet sayfasında bulunan Sonuç Belgesi Kontrol Sistemine girerek, YDS sonuç belgenizin doğruluğunu teyit edebilirsiniz.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin aldığı karar neticesinde YDS sonuçları sınav tarihinden itibaren beş yıl geçerli sayılacaktır. Fakat kurumlar tarafından geçerlilik süreleri değişiklik gösterebiliyor. YDS sonucu ile başvuracağınız kurumun YDS sonucu geçerlilik sürecini öğrenmeniz gerekiyor.

Adayların bu tarihten itibaren YDS sonuçlarını ÖSYM sitesinden dikkatle takip etmesi gerekiyor. YDS sonuçlarının açıklanacağı tarihler ile ilgili tahminlere haberimizde yer verdik. YDS sonuçları açıklandı. Ardından adaylar için tercih dönemi başlayacaktır. YDS sonuç ve tercihleriyle ilgili tüm duyuru ve sonuçlar ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden yapılır. Duyurular için ÖSYM internet sayfasındaki Duyurular bağlantısına, sonuçlar için de ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemine giriş yapabilirsiniz.