Siyaset Yedekci, bütçe kitapçığını yırttı

Yedekci, bütçe kitapçığını yırttı

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bütçe görüşmeleri sırasında  CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçesinde kent vizyonu göremediklerini s

Yedekci, bütçe kitapçığını yırttı

Yedekci, bütçe kitapçığını yırttı
Bütçe görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçesinde kent vizyonu göremediklerini savunarak, “Şehre ihanet ettiğini ve bu ihanetten sorumlu olduğunu söyleyen anlayıştan, nükleer enerji santrallerine, termik santrallere kıyı alanlarının kurban edilmemesini, yeşil alanların imara açılmamasıyla ilgili olarak bir yaklaşım bekliyoruz” dedi. Bütçe kitapçığını yırtan Yedekci, “Millete hiçbir yararı olmayan bu bütçeyi iktidara aynen iade ediyorum” diyerek elindeki parçaları fırlattı. Kağıt parçalarını yerden CHP’li vekiller topladı.

Haberin Devamı

Yedekci, bütçe kitapçığını yırttı

Koltuk savaşları!

Meclis’te 2018 bütçe görüşmeleri sürerken Genel Kurul salonunda bulunan 25 kişilik komisyon sırasında ise her gün adeta koltuk savaşları yaşanıyor. Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının komisyon sırasında oturması gereken üst düzey bürokratları için Meclis’te liste hazırlanmasına rağmen adı listede bulunmayan, ancak önceden salona girerek koltuklara oturan bürokratlar yüzünden, adı listede olan bürokratlar ayakta kalıyor. Dün de listede adı olup da yerlerine oturanları kaldıramayan bir müsteşar yardımcısı ile genel müdür salonu terk edip görüşmeleri kulisten izlemek zorunda kaldı.