Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 1 Mart Bugün ne pişirsem: 1 Mart Günün menüsünde bugün: Mantar çorbası, börülce salatası, somon ve ballı irmik helvası. 1 Mantar çorbası malzemeleri: 15 kültür mantarı 1 soğan 2 diş sarımsak 2 kaşık un 1 bardak süt 1 litre sıcak su Sıvıyağ Karabiber Tuz Mantar çorbası hazırlanışı: Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun. Doğranmış mantarları tencereye alıp sularını salmasını bekledikten sonra un ilave edip karıştırın. Sıcak su ekleyip kaynattıktan sonra sütü ilave edin. O da kaynayınca 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirip karabiber ve tuzunu da ekleyin, ocaktan alın. 2 Börülce salatası malzemeleri: 2 bardak börülce Maydanoz Taze soğan Dereotu Kırmızı biber Salatalık turşusu Tuz Limon Sıvıyağ Börülce salatası yapılışı: Börülceleri haşlayıp süzün. Salatalık ve biberi küp küp doğrayın. Maydanoz, dereotu ve soğanları ince ince kıyın. Tuz, limon ve sıvıyağ ilave ederek karıştırın. 3 Somon malzemeleri: 7 dilim somon 1 paket taze kişniş 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 limon Tuz Karabiber Somon yapılışı: Somonu limon hariç bütün malzemelerle karıştırarak marine edin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerlerine limon dilimleri koyun. 200 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin. 4 Ballı irmik helvası malzemeleri: 1 bardak irmik 100 gram tereyağı 1,5 kaşık bal Şerbeti için: 1 bardak şeker 1 bardak su 1 bardak süt Ballı irmik helvası yapılışı: Şerbeti için su, süt ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Başka bir tencerede irmiği tereyağında kavurun. Renk alınca bal ve şerbeti ilave edip altını kısın. 5 dakika şerbeti çekmeye bırakın. mantar çorbası tarifi börülce salatası tarifi somon tarifi ballı irmik helvası tarifi