Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 1 Şubat Bugün ne pişirsem: 1 Şubat Günün menüsünde bugün: Sebze çorbası, bamya yemeği, garnitürlü pilav ve portakallı kurabiye. 1 Sebze çorbası malzemeleri: 1 kabak 1 havuç 1 patates 1 kırmızı biber 1 yeşil biber 1 kuru soğan 1 kaşık un 1 kaşık biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Pulbiber Zeytinyağı Sebze çorbası yapılışı: Kabak, havuç ve patatesi soyup rendeleyin. Biberleri ve soğanı ince ince doğrayın. Soğanı ve unu zeytinyağında kavurun. Diğer sebzeleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Salçaları ve baharatları da ekledikten sonra üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Blenderdan geçirip sıcak servis yapın. 2 Bamya yemeği malzemeleri: Yarım kilo haşlanmış bamya Zeytinyağı 1 domates 1 soğan Pulbiber Tuz 2 bardak su Bamya yemeği yapılışı: Soğanı ince ince kıyıp kavurun. Domatesi rendeleyip ekleyin. Baharat ve suyunu ekleyin. Kaynayınca bamyayı ekleyip pişirin. 3 Garnitürlü pilav malzemeleri: Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 kaşığk tereyağı 2 bardak pirinç 1 şişe büyük boy garnitür 1 kutu konserve mısır 2 bardak sıcak su 1 tatlı kaşığı kadar tuz Garnitürlü pilav yapılışı: Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin. Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin. Süzdüğünüz pirinci ilave edip tuzla kavurun. Garnitür, mısır ve suyu ilave edip karıştırın. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 4 Portakallı kurabiye malzemeleri: 1 margarin 2 portakal kabuğu rendesi 2 portakalın suyu 2 yumurta 1,5 bardak şeker 1 kabartma tozu 1 vanilya Un Ceviz Portakallı kurabiye yapılışı: Bütün malzemeleri bir kapta kulak memesi kıvamında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz gibi şekillendirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pembeleşinceye dek pişirin. sebze çorbası tarifi bamya yemeği tarifi garnitürlü pilav tarifi portakallı kurabiye tarifi