Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 18 Şubat Bugün ne pişirsem: 18 Şubat Günün menüsü: Patates çorbası, soya soslu tavuk, kuskus pilavı ve portakallı revani. 1 Patates çorbası malzemeleri: 4 patates 1 soğan 1 tatlı kaşığı un 2 kaşık sıvıyağ 3 bardak su 1 bardak süt Tuz Karabiber Pulbiber Tereyağı Patates çorbası yapılışı: Patatesleri ve soğanı soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağda 5 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve un ekleyerek kavurmaya devam edin. Sütünü ve suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Blendera çekin. Kızdırdığınız tereyağında pulbiberi yakıp üzerine dökerek servis edin. 2 Soya soslu tavuk malzemeleri: 1 kaşık tereyağı 4 tavuk göğsü 1 kırmızı dolmalık biber 1 sarı dolmalık biber 2 kabak 4 kaşık soya sosu 1 kaşık mısır nişastası 1 bardak sıcak su Karabiber Tuz Soya soslu tavuk yapılışı: Dolmalık biberlerin içlerini çıkarıp şerit şerit doğrayın. Kabakların uç kısımlarını kesip uzunlamasına kesin. İç kısımlarını alarak uzun uzun doğrayın. Tavukları da aynı şekilde doğrayın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Tavukları sotelemeye başlayın. Kabakları ve karabiberi ekleyerek sotelemeye devam edin. Biberleri de ilave edip soteleyin. Soya sosu, sıcak su ve mısır ununu karıştırıp tavaya alın. Tavuklar sosu çekene kadar pişirin. 3 Kuskus pilavı malzemeleri: 500 gram kuskus 4 kaşık sıvıyağ 1 kaşık tereyağı 1 patlıcan 1 havuç 1 kırmızı biber 5 çeri domates 1/4 demet maydanoz 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber Kuskus pilavı yapılışı: Patlıcanları ve havuçları küp küp doğrayın. Biber ve domatesleri de küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını kızdırın, tereyağını da eritip havuçtan başlayarak sırasıyla sebzeleri soteleyin. İnce ince kıydığınız maydanozları ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Haşladığınız kuskusları ilave ettikten sonra bir süre kısık ateşte kavurun. 4 Portakallı revani malzemeleri: 2 yumurta 1 bardak şeker 1 bardak un 1 bardak irmik 1 portakal kabuğu Yarım portakal suyu 1 bardak sıvıyağ 1 kabartma tozu Şerbeti için: 1,5 bardak şeker 3 bardak su Portakallı revani yapılışı: Yumurtayla şekeri köpürtün. Sıvı malzemeleri ekleyip çırpın. Un, irmik ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırıp yağlı tepsiye dökün. 200 derecelik fırında pişirin. Şerbeti kaynatın. Fırından çıkardığınız revaniye ılık şerbet dökün. patates çorbası tarifi soya soslu tavuk tarifi kuskus pilavı tarifi