Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 24 Şubat Bugün ne pişirsem: 24 Şubat Günün menüsü: Erişteli yeşil mercimek çorbası, fırında tavuk şiş, domatesli bulgur pilavı ve kalburabastı. 1 Erişteli yeşil mercimek çorbası malzemeleri: 4 bardak su 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek 1 bardak erişte 1 kaşık salça 1 soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz, karabiber, nane, pulbiber Erişteli yeşil mercimek çorbası yapılışı: Sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. Kaynayan suya mercimek ve erişteyi ekleyin. Tuzunu, baharatını da hazırlayınca erişteler yumuşayana kadar pişirin. 2 Fırında tavuk şiş malzemeleri: 250 gram tavuk göğsü 1 kaşık yoğurt 1 kaşık biber salçası 2 kaşık zeytinyağı 1 diş sarımsak Tuz, karabiber, pulbiber, kekik, kimyon Yarım bardak sıvıyağ Fırında tavuk şiş yapılışı: Tavuk hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın. Tavukları irice küpler halinde doğrayın. Sosla karıştırın, buzdolabına alın, iki saat kadar marine edin. Tavukları çok sıkıştırmadan şişlere dizin. Şişleri yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Izgara ayarında pişirin. 3 Domatesli bulgur pilavı malzemeleri: 1 kase bulgur 7-8 çeri domates 1 kırmızı biber 2 yeşil biber 1 soğan 2 diş sarımsak Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz Domatesli bulgur pilavı yapılışı: Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Sıvıyağda soteleyin. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesip tencereye alın. Baharatları ekleyin. Domatesler de sotelenince bulguru ekleyip karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu çekince kapatın. 4 Kalburabastı malzemeleri: 1 margarin 3 buçuk bardak un 2 kaşık yoğurt 2 kaşık sıvıyağ 1 yumurta 1 kabartma tozu İçine: 1 bardak dövülmüş ceviz Şerbeti için: 2 buçuk bardak şeker 2 buçuk bardak su Birkaç damla limon Kalburabastı yapılışı: Şerbeti ocağa alın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatın. Soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında margarine diğer bütün malzemeleri sırasıyla katarak yoğurmaya başlayın. Hamurun üzerine bez örtüp 10 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rendenin üzerine bastırın. Ortasına ceviz koyup iki ucunu birleştirip kapatın. Katlı kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında pişirin. Sıcak tatlılara soğuk şerbet dökün. erişteli mercimek çorbası kalburabastı tarifi