Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 27 Şubat Bugün ne pişirsem: 27 Şubat Günün menüsü: Karnabahar çorbası, tavuklu bezelye yemeği, pirinç pilavı ve üzümlü kek. 1 Karnabahar çorbası malzemeleri: Yarım karnabahar 2 havuç 2-3 soğan 8-10 diş sarımsak 1 patates Yarım paket krema 1,5 bardak süt 3-4 bardak su 3-4 kaşık tereyağı 4-5 kaşık un Karabiber, tuz Karnabahar çorbası yapılışı: Sebzeleri doğrayın. Soğanları tereyağında kavurun. Sebzeleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Başka bir kapta unu tereyağıyla kavurun. Sebzelere ekleyin. Sarımsağı da doğrayıp ilave edin, karıştırın. Önce sütü sonra suyunu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Kaymayamaya başlayınca 5-10 dakika daha kaynatın. Krema, tuz ve karabiberi ilave edip rondodan geçirin. 2 Tavuklu bezelye malzemeleri: 2 bardak bezelye 1 tavuk göğsü 1 soğan 1 havuç 1 patates 1,5 tatlı kaşığı salça Pulbiber, tuz Tavuklu bezelye yapılışı: Soğanı yağda kavurun. Küp küp doğradığınız havuç, patates ve tavuk göğsünü de ekleyerek soteleyin. Salça ve bezelyeyi ekleyin, karıştırın. Kavrulduktan sonra sıcak su, pulbiber ve tuzunu ilave edip orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin. 3 Pirinç pilavı malzemeleri: 2 bardak baldo pirinç 2 kaşık tereyağı 3 bardak su Bir tutam tuz Pirinç pilavı yapılışı: Pirinçleri elinizin dayanacağı kadar sıcak tuzlu suyun içerisinde 1 saat bekletin. Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tahta kaşık ile 10 dakika kavurun. İçine 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin. Eğer tadına baktığınız pirinçler tam pişmemişse 2 kaşık tereyağını eritip pilavın üzerine döküp kapağını kapalı tutabilirsiniz. Arada 1 kez karıştırmak iyi olacaktır. 4 Kuru üzümlü kek malzemeleri: 3 yumurta 2 bardak un 1 bardak şeker 1 bardak sıvıyağ 1 bardak süt 1 vanilya 1 kabartma tozu 1 bardak kuru üzüm 2 damla limon Kuru üzümlü kek yapılışı: Yumurtayla şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozu ekledikten sonra 2 damla limon sıkın ve karıştırın. Kuru üzümle unu bir kapta karıştırın. Keke ilave edin. Karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltıp 180 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin. Bugün ne pişirsem: 26 Şubat karnabahar çorbası tarifi tavuklu bezelye yemeği pirinç pilavı tarifi üzümlü kek tarifi