Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 4 Mart Bugün ne pişirsem: 4 Mart Günün menüsü: Süzme mercimek çorbası, sucuklu kuru fasulye, arpa şehriyeli pilav ve fıstıklı kadayıf. 1 Süzme mercimek çorbası malzemeleri: 1 bardak kırmızı mercimek 1 soğan 2 diş sarımsak 3-4 kaşık sıvıyağ 2 kaşık un 4 bardak sıcak su 2 bardak sıcak et suyu Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz Sosu İçin: 1 kaşık tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber Süzme mercimek çorbası yapılışı: İnce ince doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı sıvıyağda kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ilave edip karıştırın. Et suyunu ve suyu ekleyip orta ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı daha sonra süzgeçten geçirin. Son olarak tuzunu ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Sosu için tereyağını tavada eritin. İçine pulbiber ilave edip karıştırın. Çorbanın içine sosu döküp karıştırın. 2 Sucuklu kuru fasulye malzemeleri: 2 bardak kuru fasulye 1 soğan 1 kaşık domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım kangal sucuk Tuz Sıvıyağ 5 bardak sıcak su Sucuklu kuru fasulye yapılışı: Düdüklü tencereye soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslattığınız fasulyeleri dilimlediğiniz sucukla beraber ekleyin, karıştırın. Sıcak su ve tuzunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatın. Düdüğü ötene kadar pişirin. Düdüğü öttükten sonra 30 dakika daha pişirin. 3 Arpa şehriyeli pilav malzemeleri: 2 bardak pirinç 3 bardak sıcak su 5 kaşık arpa şehriye 1 kaşık margarin Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz Arpa şehriyeli pilav yapılışı: Pirinçleri yıkayıp süzün. Bir tencereye margarin ve sıvıyağı alın. Arpa şehriyeleri kavurun. Renk alınca pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler kavrulunca sıcak su ve tuz ekleyin, ağzını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. 4 Fıstıklı kadayıf malzemeleri: 500 gram tel kadayıf 200 gram tereyağı 1 bardak çekilmiş antep fıstığı Şerbeti için: 2,5 bardak şeker 2,5 bardak su Birkaç damla limon Fıstıklı kadayıf yapılışı: Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Soğuması için kenara alın. Kadayıfları elinizle açın. Tereyağını eritip soğutun. Tepsinizi bu yağın birazıyla yağlayıp kadayıfların yarısını serpiştirin ve elinizle bastırarak sıkıştırın. Antep fıstığını serpiştirdikten sonra kalan kadayıfı da üzerine serin. Sıkışması için yine elinizle bastırın. Kalan terayağı da üzerine gezdirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökün. Bugün ne pişirsem: 3 Mart süzme mercimek çorbası tarifi sucuklu kuru fasulye tarifi şehriyeli pilav tarifi fıstıklı kadayıf tarifi