Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 8 Mart Bugün ne pişirsem: 8 Mart Bugün günün menüsünde: Balık çorbası, tava böreği, barbunya yemeği ve künefe... 1 Balık çorbası malzemeleri: 2 lüfer 2 havuç 2 pırasa 1 patates 3 diş sarımsak 3 taze soğan 4 kaşık zeytinyağı Karabiber, tuz Terbiyesi için: 2 kaşık un 1 yumurta sarısı 1 limon suyu Balık çorbası yapılışı: Lüferleri temizleyip küp küp doğrayın. 1 bardak suyla haşlayıp süzün. Sebzeleri doğrayın, sarımsakları rendeleyin ve zeytinyağında kavurun. Yumuşamaya başlayınca suyunu, karabiber ve tuzunu ekleyin. 35-40 dakika piştikten sonra un, limon ve yumurta sarısını çırpıp çorbanın suyundan bir miktar alarak krema kıvamına gelene dek karıştırın ve çorbaya ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp balıkları ilave edip kapağı kapalı bir biçimde 15 dakika daha pişirin. 2 Tava böreği malzemeleri: 3 yufka 250 gram beyaz peynir 2 yumurta 2 bardak süt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 kaşık tereyağı Tava böreği yapılışı: Yumurta, süt ve sıvıyağı bir kasede çırpın. Tereyağıyla tavayı yağlayın. İlk yufkayı buruşturarak tavaya yayın, kenarlardan dışarı sarksın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine dökün. 2. yufkayı ortadan bölüp buruşturarak tavaya yayın. Kalan harcın yarısını da yufkanın üzerine dökün. Peyniri eşit şekilde serpiştirdikten sonra 3. yufkayı buruşturarak serin. Kalan harcı döküp kenarlardan sarkan yufkaları da üzerine kapatın. 1 kaşık tereyağını küçük parçalara ayırıp üzerine paylaştırdıktan sonra arkalı önlü pişirin. 3 Barbunya yemeği malzemeleri: 500 gram barbunya 3 soğan 2 havuç 1 patates 2 kaşık salça Sıv yağ Tuz, karabiber, pulbiber Su Barbunya yemeği yapılışı: Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun. Soğanlar pembeleşince küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri soteleyin. Salçayla barbunyayı da ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak suyla beraber tuz ve baharatları da ekleyin. Kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakın. 4 Künefe malzemeleri: Yarım kilo tel kadayıf 100 gram tereyağı 1 paket Hatay peyniri Şerbeti için: 1 bardak şeker 1,5 bardak su Künefe yapılışı: Tereyağını eritip elinizle tel tel ayırdığınız kadayıfla karıştırın. Künefe tabağının altına terayağı sürün. Kadayıfın yarısını dibine bastırın. Üzerine peyniri koyduktan sonra kalan kadayıfı da üzerine bastırın. Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Dİğer tarafını pişirmek için yine tabağı yağlayıp çevirin. künefe tarifi tava böreği tarifi balık çorbası tarifi barbunya yemeği tarifi