Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 9 Mart Bugün ne pişirsem: 9 Mart Günün menüsü: Terbiyeli tavuk çorbası, yoğurtlu brokoli, pazı sarması ve keşkül. 1 Terbiyeli tavuk çorbası malzemeleri: 3 tavuk göğsü 1 kase yoğurt 1 yumurta 1 kaşık un 3 kaşık sıvıyağ 1 kaşık nane 3-4 diş sarımsak 1 bardak tel şehriye Terbiyeli tavuk çorbası yapılışı: Tavuğu haşlayıp suyun içinden alın. Yumurta, un ve yoğurdu çırparak haşlama suyuna karıştırın. İçine didiklediğiniz tavuk, ezilmiş sarımsak ve şehriyeyi ekleyip karıştırmaya devam edin. Tereyağı ve naneyi ayrı bir tavada yakıp çorbaya katın. 2 Yoğurtlu brokoli malzemeleri: 500 gram brokoli 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Tuz, pulbiber Sıvıyağ Yoğurtlu brokoli yapılışı: Brokolileri çiçeklerine ayırıp bir miktar da tuz atıp haşlayın, süzün. 1 kase yoğurtla ezdiğiniz sarımsakları ve tuzunu karıştırıp soğuyan brokolinin üzerine gezdirin. Bir tavada sıvıyağı kızdırın, istediğiniz kadar pulbiber attıktan sonra altını kapatıp yoğurtlu brokolinin üzerine dökün. 3 Pazı sarması malzemeleri: 2 bağ pazı 200 gram kıyma 1 bardak pirinç Bir tutam maydanoz Bir tutam dereotu 1 kaşık salça 3 kaşık sıvıyağ Tuz, karabiber, pulbiber Sosu için: 1 kaşık salça 2 bardak sıcak su 3 kaşık sıvıyağ Tuz Pazı sarması yapılışı: Pirinçleri 1 saat ıslatın. Süzdükten sonra bütün iç malzemeleriyle karıştırın. Pazı yapraklarını sıcak suda haşlayın. Köklerini ayıklayıp yapraklara iç harçtan koyup sarın, tencereye dizin. Sosunu bir kapta karıştırıp üzerine dökün, kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 4 Keşkül malzemeleri: 5 bardak süt 1 yumurta sarısı 1,5 bardak şeker 2 kaşık buğday nişastası 5 kaşık toz badem 2 kaşık hindistan cevizi Keşkül yapılışı: Süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta ve bademi tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra hindistan cevizini ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın. Dilerseniz üzerine badem ve antep fıstığıyla süsleyin. Bugün ne pişirsem: 8 Mart terbiyeli tavuk çorbası tarifi yoğurtlu brokoli tarifi pazı sarması tarifi keşkül tarifi