Haberler Bilgi Ramazan ayı iftar menüsü 6 Ramazan ayı iftar menüsü 6 İftarda ne pişirsem diye düşünenler için iftar menüsü. Birbirinden lezzetli iftar yemeklerini bu iftar menüsünde bulabilirsiniz. 1 Tutmaç çorbası Malzemeler: 2 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı erişte 2 kaşık margarin 2 su bardağı yoğurt 1 kuru soğan 2 kaşık un 2 su bardağı su veya et suyu Kuru nane,tuz,karabiber Yapılışı: Mercimekleri akşamdan soğuk suya koyup ertesi gün haşlayın. Suyunu süzüp kenarda bekletin. Soğanları yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri ilave edip karıştırın. Yoğurtla unu karıştırıp tuz ve karabiberi ekleyin, ardından mercimeklere ilave edin. Suyu da koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın. En son naneyi koyup altını kapatın. 2 Limonlu Sarımsak Soslu Tavuk Malzemeler: 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 2 adet derisiz kemiksiz tavuk göğsü 2 kaşık tereyağı 1/4 bardak su 2 kaşık taze limon suyu 2 diş kıyılmış sarımsak 1 tavuk bulyon 1 kaşık taze kıyılmış maydanoz Yapılışı: Bir kase içerisinde kekik, tuz, karabiberi karıştırıp tavuğa sürün. Tereyağını tavada eritip içine tavuğu atın ve 3-5 dakika her iki tarafını da pişirin. Aynı tavada su, limon suyu ve sarımsağı da karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Tavuğun üzerine bu karışımı dökün. Ardından fırın tepsisine tavuğu yerleştirip önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında tavuk iyice kızarana kadar pişirin. Servis ederken üzerine taze maydanoz serpmeyi de unutmayın. 3 İrmik Helvası Malzemeler: 1.5 su bardağı irmik - 100 gram tereyağ - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı su - 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker - 1 avuç dolmalık fıstık - 1 paket vanilya Yapılışı: İrmik, yağ ve fıstığı kısık ateşte 40-50 dakika kavurun. Renklerinin değişmesi çok önemli. Ayrı bir kapta 1 su bardağı şekeri, vanilyayı, soğuk sütü ve suyu karıştırın. İrmiği kavurduktan sonra bu karışımı üzerine dökün. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Fokurdamaya başladığında kapağını kapatın ve suyunu çekmesi için biraz öyle kaynatın. Suyunu çekince 2 çorba kaşığı şekeri serpip dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine bir top dondurma koyabilirsiniz. iftarda ne pişirsem iftarda ne yesek iftar menüsü