Dünya Yemen’de insanlık dramı

Yemen’de insanlık dramı

25.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yemen’de 4 yıldan beri devam eden iç savaşta en büyük zararı siviller görüyor. Havaların ısınmasıyla kuraklığın baş gösterdiği Yemen’de halkın ihtiyaçları karşılanamaz hale gelirken kolera salgını da hızla yayılmaya başladı.

Yemen’de insanlık dramı

Sınır Tanımayan Doktorlar’ın Taiz’deki Proje Koordinatörü Jana Brandt, “Yemen’de yaşananlar bir felaket” dedi. Yemen’de yaşananlara ilişkin İHH Genel Başkan Yardımcısı Vahdettin Kaygan ve Sınır Tanımayan Doktorlar’ın (MSF) Taiz Proje Koordinatörü Brandt, değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Brandt, Yemen’de koleranın 2016’da baş gösterdiğini belirterek, “O zamandan beri çeşitli hastane ve sağlık tesislerindeki ekiplerimiz, 114 binden fazla kolera şüphesi taşıyan vakayı tedavi etti. Yemen’deki sağlık sisteminin fiili olarak yıkılmasıyla binlerce insan, ölüm ve hastalık riski altında kaldı” diye konuştu.

Yemen’deki bu korkunç çatışmada en büyük bedeli sivillerin ödediğini ifade eden Brandt, Yemen’deki kuruluşların da, güvenlik sorunundan ötürü müdahalede sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Brandt, Yemen’e insani yardım için önemli kaynaklar tahsis edildiğini, ancak yardımların ihtiyaç duyulanın çok altında olduğunu belirtti.