Teknoloji Yeni Amazon Echo ürünleri hakkında bilmediğiniz her şey burada

Yeni Amazon Echo ürünleri hakkında bilmediğiniz her şey burada

28.09.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

Amazon, yeni nesil Echo'yu ön plana alarak en son ürün grubunu açıkladı. Amazon'un ses kontrol sistemi olan Alexa, şirketin duyurduğu yeni Amazon Echo, Echo Plus ve Echo Spot'da kendini gösteriyor. Yeni Echo ürünleri hakkında bilmemiz gereken her şey bu yazıda.

Yeni Amazon Echo ürünleri hakkında bilmediğiniz her şey burada

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 ay önce tanıtılan Echo Show’un ardından Amazon yeni Echo modellerini tanıttı. Amazon böylece akıllı ev alanına erişimini büyük ölçüde genişletti. Şirket, ikinci nesil Echo akıllı ev hoparlörü, akıllı ev merkez birimi Echo Plus ve çalar saat olarak kullanılabilenn ekranlı Echo Dot gibi çeşitli ürünlerini piyasaya sürdü. İşte yeni serinin neler yaptığını anlattığımız o yazı ve Echı serisinin özellikleri...

Yeni Amazon Echo ürünleri hakkında bilmediğiniz her şey burada

Yenilenmiş Amazon Echo

Yeni Echo, orijinalden daha küçük bir tasarımın yanı sıra Google Home'a ??benzer bir çıkartılabilir kumaş kabuğu ve sadece 99 dolar bir fiyatla etiketiyle geliyor. Cihaz bugün ön sipariş için hazır ve 31 Ekim'de satışa sunulacak.

Orijinal gibi Echo silindirik ve üst kenarın etrafında, Alexa etkinleştirildiğinde yanan LED halkaları bulunuyor. Amazon, uzak alan mikrofonlarını geliştirdi, böylece Echo, bir odadaki sesleri daha iyi alabiliyor. Yeni Eko'nun ayrıca bir bas hoparlörü olacak ve Dolby Audio'yu destekleyecek, bu nedenle orijinalinden daha iyi ses niteliklerine sahip olacak. Yeni kumaş kaplaması, orijinalin siyah (veya beyaz) delikli plastik muhafazasından çok daha çekici. Ve, plastik ve ahşaptan yapılmış olanlar da dahil olmak üzere birden fazla gövde mevcut olacak.

Haberin Devamı

Buna ek olarak Amazon, kullanıcıları birden fazla hoparlörde aynı şarkıları çalmanıza izin veren, Alexa özellikli cihazlarda bulunan yakın zamanda tanıtılan tüm ev ses özelliklerinden derhal yararlanabilmeleri için bunları 250 dolara üç paket halinde satacak. Ayrıca, Ekim ayının sonunda nakliye işlemine başlayacak.

Yeni Amazon Echo ürünleri hakkında bilmediğiniz her şey burada


Echo Plus

Yeni Echo ürünleri bir sürü yeni özellik ve yeni bir tasarım ile birlikte geliyor.

Echo ailesine ait bu ikinci baskı, orijinal Echo'dan daha kompakttır ve kömür, kumtaşı, gövde grisi, meşe kaplama, ceviz kaplama ve gümüş olmak üzere altı yeni renkte üretilmekte.

Amazon yeni hoparlörü "sürükleyici ses" ile tanımlıyor ancak belki de en etkileyici yükseltme, Amazon'un daha keskin bir ses çıkarmasını sağlayacak olan Dolby işlemcisi.

Şirket, Alexa'nın sizi daha iyi anlayabileceğini söylüyor. Bu ikinci nesil güncellemede, uzak alan teknolojisi var, yani Alexa, evinizin en gürültülü bölümlerinden bile" sözcükleri almak için daha iyi donatılmış durumda.

Haberin Devamı

Echo Plus için 149.99 dolar ödemeyi düşünüyorsanız, Amazon'un cihazlarınızı bağlamasını hızlandırdığı yerleşik bir akıllı ev hub'ı alıyorsunuz demektir.

Akıllı ev hub'ı, Philips Hue aydınlatma ürünleri, GE cihazları ve Kwikset kilitleri gibi eşleştirilebilen cihazlarla ZigBee teknolojisine sahip cihazlarla çalışacak. Bu da öğeleri programlanabilir kılan şey.

Echo Plus ayrıca karakteristik 360 derecelik çok yönlü sese yükseltme ve daha derin baslar ve daha keskin yüksek notalar için Dolby işleme eklenmesiyle gelişmiş ses ve performansa sahiptir.

Yeni Amazon Echo ürünleri hakkında bilmediğiniz her şey burada

Echo Spot

Echo Dot'u Echo Show ile birleştirirseniz, Amazon'dan yeni bir cihaz olan 129 dolarık Echo Spot'unu elde edersiniz. Küçük ve yuvarlak, ancak 2.5 inç büyüklüğünde ekran ve kamerası bulunuyor. Spot, diğer şeylerin yanı sıra görüntülü aramaları destekliyor. Aynı zamanda güvenlik kameralarından gelen yayınları gösterebilir ve oynatılan şarkılardan şarkı sözleri görüntüleyebilir. Spot, ön sipariş için hazır, ancak 19 Aralık'a kadar gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

Yeni Amazon Echo ürünleri hakkında bilmediğiniz her şey burada

Echo Connect

Echo Connect kullanıcının evindeki sabit telefonu Alexa üzerinden kullanması için tasarlanmış bir ürün. Amazon, 4. çeyrekte Echo Connect'i satışa sunacak. Bu 35 dolarlık kutu bir sabit hat ile bağlantı kuruyor. Sadece geçici bir hoparlör olarak kullanmanızı değil, aynı zamanda başınıza bir iş geldiğinde, yere düşüp kalkamadığınızda bir sesli komut kullanarak 911'i aramanıza izin veriyor.

Sonuçta, bu, Amazon'un cihaz serisine oldukça önemli bir güncelleme ve akıllı evlerin merkezindeki yerini daha da pekiştirecek bir güncelleme.

Yeni Amazon Echo ürünleri hakkında bilmediğiniz her şey burada

Echo Buttons

Echo Buttons, ışıklı düğmeler olarak tanımlanabilir ve bunlar trivia ya da müzik oyunları gibi Alexa tabanlı oyunlarda kullanılabilir. 20 dolarlık fiyata sahip bu ürünün paketinden bir çift çıkıyor. Amazon bu düğümelerin gelecekte çıkacak daha fazla Alexa bağlantılı küçük oyuncakların ilk örneği olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

Alexa'nın özelleştirilebilir "rutinleri" olacak. Rutinler, tek bir sesli komutla birden fazla cihazı ve eylemi kontrol etmenize izin veriyor. Örneğin basitçe "Günaydın Alexa" deyin ve cihaz ışıkları açar, kahve makinenizi başlatır ve günün tahminini okur.

Alexa'nın diğer yeni hileleri arasında, kişilerinizde olmayan işletmelerin ve gelişmiş akıllı ev gruplarının çağrı yapma özelliği bulunmakta. Yani, cihazın adınını bilmesine gerek yok. Mutfağa girdiğinizde "Alexa, ışığı aç" diyebilirsiniz, ve Alexa da hangi ışık hakkında konuştuğunuzu görecek.