Ekonomi Yeni Havalimanı’na ‘havadan bakış’

Yeni Havalimanı’na ‘havadan bakış’

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı’nda ilk kez yer radarları kullanılacak. Açılışı öncesi havadan fotoğraflanan havalimanı ayrıca termal kameralar ve fiber optik sensörlerle 7/24 gözlem altında tutulacak.

Yeni Havalimanı’na  ‘havadan bakış’

90 milyon yolcu kapasiteli ilk fazı açılacak İstanbul Yeni Havalimanı, büyüklüğü, alt yapısı ve güvenliğinden birçok noktasına kadar yeniliklerle adından söz ettiriyor. Dünyanın sıfırdan inşa edilen en büyük havalimanı olan İstanbul Yeni Havalimanı’ndan görev yapacak personelin eğitimleri tamamlandı. Eğitimleri tamamlanan personel, açılıştan birkaç gün önce yeni havalimanında çalışmalara başlayacak.

Haberin Devamı

Açılışın ardından ilk sefer, 31 Ekim’de saat 11.30’da gerçekleştirilecek Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Ankara seferi olacak. THY ilk seferini Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçakla icra ederken, ikinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Ercan Havalimanı olacak. İstanbul Yeni Havalimanı’na ilk iniş yapacak olan Ankara - İstanbul seferini yapan yolcu uçağının 14.15’de piste teker koyması planlanıyor. l DHA