Siyaset Yeni hükümet acil görevdir

Yeni hükümet acil görevdir

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu ve Perinçek bir saat süren görüşme sonrasında yaptıkları açıklamada son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye’nin birlik ve bütünlük içinde huzura çıkarılacağını vurguladı....

Yeni hükümet acil görevdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan halk oylamasının ardından “hayır” oyu kullanan siyasi partileri ziyareti kapsamında dün Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştü. Görüşmeye CHP Genel Başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Haluk Koç ile, Vatan Partisi adına Hasan Korkmazcan, Hasan Atilla Uğur, Soner Polat ve Utku Reyhan katıldı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre yaklaşık 1 saat süren görüşmede Kılıçdaroğlu, “2019’da yapılması beklenen seçimlerde ‘hayır bloku’nu oluşturan siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşların da katkılarıyla parlamenter demokratik sistemi önceleyen yeni bir anayasa metniyle, vatandaşın önüne çıkmalıyız” ifadesini kullanarak, “ortak anayasa metni” hazırlanmasını önemsediğini, bu süreçte Vatan Partisi’nin katkı vermesini istediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Bu noktada Vatan Partisi heyetinin, “hayır bloku”nda yer alan HDP’yi kastederek, blokun tüm bileşenleriyle ortak hareketin doğru olmadığını ima ettiği, “Halkçıların, milliyetçilerin, demokrasiden, vatan bütünlüğünden yana olan güçlerin birliği”ni ise önemsediklerini kayda geçirdikleri belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun da, “vatanın bütünlüğü”nün kendileri için de hassas olduğunu, ortak hareket edecekleri partilerin terörle aralarına mesafe koymalarını isteyeceklerini belirttiği öğrenildi. Perinçek’in de HDP’yi kastederek, “terörle aralarına mesafe koymalılar” dediği ifade edildi. Görüşmede ayrıca “güç birliği” konusuna sıcak baktığı ifade edilen Vatan Partisi’nin “ortak anayasa teklifi”nin ülkenin gündeminde olmadığına dikkati çektiği de öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Aydınlığa taşıyacağız’

Bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Perinçek ziyaret sırasında çok verimli görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

“Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimini Erdoğan kazanamayacak. Bunun için bizlerin vatan bütünlüğünü sağlayacak, demokrasiyi getirecek, üretim ekonomisine geçişe öngörecek, komşularla işbirliğini sağlayacak bir hükümete ihtiyacımız var. Bu hükümeti kurmaya talibiz. Bu hükümeti kurmak için gerekli kuvveti milletimize dayanarak yaratmak, önümüzdeki dönemin acil görevidir. Türkiye’nin bütün halkçılarının, milliyetçilerinin, demokrasiden, vatan bütünlüğünden yana olan güçlerin birliğine ihtiyaç var.”

Kılıçdaroğlu da son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek “Aynı şeyleri paylaşıyoruz. Önümüzdeki süreç içinde diğer partileri de ziyaret edip, onlarla konuşacağız. Son referandum sürecinde ‘hayır’ oyunu kullanarak demokrasiye katkısını sunan bütün unsurlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, yine birlikte hareket edebilirsek, Türkiye’yi aydınlığa ve huzura çıkarmış olacağız” değerlendirmesinde bulundu.