Apple Yeni iPhone'ların kutusundan Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı çıkmayabilir

Yeni iPhone'ların kutusundan Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı çıkmayabilir

08.08.2018 - 10:50 | Son Güncellenme:

Yeni iPhone'ları kutusundan Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü çıkmayabilir. 3.5 mm jak girişine sahip olmak isteyen kullanıcılar ise 59 TL ödeyerek Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı adaptörünü satın almak zorunda kalacaklar.

Yeni iPhoneların kutusundan Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı çıkmayabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, iPhone 7 ile kulaklık girişini telefonlarından kaldırarak kutu içeriğine Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü eklemişti. Lightning - 3.5 mm kulaklık adaptörü tedarikçilerinden Cirrus Logic'e göre Apple, yeni iPhone modellerinin kutusuna bu adaptörü dahil etmeyebilir. 2018 model iPad Pro'larda da 3.5 mm kulaklık girişine yer vermeyecek olan Apple, Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı adaptörünü kutu içeriğine dahil etmeyebilir.

Bu durum Apple'ın gerçekten kablosuz bir geleceğe doğru ilerlediğine işaret ediyor. Ancak herkes AirPods gibi kablosuz kulaklıkları tercih etmiyor. Bu doğruysa, adaptörün çıkarılması bazı tartışmalara yol açabilir. Bunun yanında 3.5 mm jak girişine sahip olmak isteyen kullanıcılar ise 59 TL ödeyerek Lightning - 3.5 mm kulaklık jakı adaptörünü satın almak zorunda kalacaklar.