Otomobil Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

22.05.2018 - 09:52 | Son Güncellenme:

İngiltere'nin en popüler otomobillerinden biri olan Mini Cooper modelleri, neredeyse dünyadaki tüm sürücülerin tercih ettiği otomobiller arasında yer alıyor. Mini Cooper ilk olarak 1959 yılında piyasaya çıktı ve ACV30 konseptiyle BMW'ye geçerek yeni döneme dair ilk sinyalleri vermeye başlamıştı. Bu haberimizde yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri hakkında bilgileri paylaştık. Eğer yeni Mini Cooper almayı düşünüyorsanız ve Mini Cooper modelleri hakkında bilgi sahibi değilseniz hazırladığımız içerik tam da size göre! İşte Mini Cooper ile ilgili tüm detaylar...

Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

İngiltere'nin en popüler otomobillerinden biri olan Mini Cooper modelleri, otomobilseverlerin tercih ettiği markalar arasında yerini almayı başardı. Mini Cooper tutkunu olan çoğu sürücü, otomobili almadan önce Mini Cooper modelleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Fakat biz bu haberimizde sizin için yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri hakkında araştırma yaparak bir içerik hazırladık.

Haberin Devamı

Öncelikle Mini Cooper'ın özetle tarihçesine bir gözatalım...

Mini ilk olarak 1959 yılında piyasaya çıktı. İlk çıktığında adı Minor ve Austin Seven olarak kullanıldı. 1961 yılına gelindiğinde, aracın ismi Austin Mini oldu. 8 yıl sonra Mini kendi adıyla bir marka oldu. Orjinal Mini bugünkü haline gelene kadar birçok değişimden geçti. 1997’de ACV30 konseptiyle İngiliz üreticinin Alman BMW’ye geçmesinin ardından yeni döneme dair ilk sinyalleri verdi. BMW modern Mini tasarımlarını 2001’de üretmeye başladı.

İşte yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

Yeni Mini 3-Kapı

Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

Yeni Mini 3 Kapı, etkisini hızlı, güçlü ve yakıt açısından verimli 1,2l/1,5l/2,0l, 3 veya 4 silindirli MINI TwinPower Turbo motorlardan alır. Geniş tekerlek izi, kısa aks dışı mesafesi ve güçlü yol tutuşu, otomobilin zemini kavramasını sağlar.

Haberin Devamı

Yeni Mini 3 Kapı'nın geniş iç hacmi sayesinde ön plana çıkıyor.

Yenilikçi Mini matrix LED farlar, çok daha iyi bir görüş ve güvenlik sağlamak için mümkün olan en iyi aydınlatma seviyesini sunar.

Uzun huzme ayarı seçildiğinde aydınlatma son derece etkilidir.

Yeni Mini 3 Kapı LED farları, dikiz aynasına entegre edilen ön kamera sistemi sayesinde karşıdan gelen otomobilleri tespit eder ve bir ya da birkaç farın dört bölgesini otomatik olarak açar (veya kapatır).

Bu farlar, diğer otomobillerdeki yolcuların daha az rahatsız olmalarını sağlarken yolun optimum düzeyde aydınlatılmasını sağlar.

Yeni Mini 5-Kapı

Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

Daha fazla kapı, baş ve diz mesafesi ile bir araya getiren bu güvenilir 5 Kapı modeli; şehirlerin, caddelerin ve park alanlarının görünümünü tamamen değiştiriyor.

Ayrıca neredeyse sınırsız kişiselleştirme seçeneği de sunuluyor. Üstelik Mini'nin; ünlü, çevik go-kart kullanımından ödün vermeden hem iç tasarımında hem de dış tasarımında daha fazla seçeneğe sahip olabilirsiniz.

Otomobilinize binin ve hem önde hem arkada, çok daha fazla diz boşluğu, tavan yüksekliği ve konfor sunarak beş kişilik rahat bir oturma alanı yaratan ferah kabini keşfedin.

Diğer 5 kapılı modelinden 16 cm daha uzun olan yeni Mini 5 kapı, 941 litrelik kargo alanı ile çok daha geniş bir bagaj hacmi sağlar.

Haberin Devamı

Yeni Mini 5 Kapı LED farları, dikiz aynasına entegre edilen ön kamera sistemi sayesinde karşıdan gelen otomobilleri tespit eder ve bir ya da birkaç farın dört bölgesini otomatik olarak açar (veya kapatır).

Bu farlar, diğer otomobillerdeki yolcuların daha az rahatsız olmalarını sağlarken yolun optimum düzeyde aydınlatılmasını sağlar.

Yeni Mini Cabrio

Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

Yeni Mini Cabrio yaz mevsiminde, üstü açık otomobil severler için özel olarak üretildi

Öncelikle elektrikli tente piyasadaki diğer modellerden farklıdır. Sessiz, akıllı Z katlama mekanizması yukarı, aşağı veya rüzgarı içeride hissetmeniz için cam tavan olmak üzere 3 aşamada çalışır.

18 saniyede ve maksimum 30 km/sa’e kadar hızlarda tamamen açılır veya kapanır.

Yeni Mini Cabrio LED farları, dikiz aynasına entegre edilen ön kamera sistemi sayesinde karşıdan gelen otomobilleri tespit eder ve bir ya da birkaç farın dört bölgesini otomatik olarak açar (veya kapatır).

Haberin Devamı

Bu farlar, diğer otomobillerdeki yolcuların daha az rahatsız olmalarını sağlarken yolun optimum düzeyde aydınlatılmasını sağlar.

Yeni Mini Clubman

Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

Stil ve işlevselliğin zirvesi olan seçkin MINI Clubman, en üst düzeyde konfor ve günlük kullanışlılık sunmak üzere tasarlanmış sade bir klasik kompakt otomobildir.

Arka kısımdaki farklı bölünebilen kapıları, yumuşak kaplama yüzeyleri ve premium teknolojilerine sahiptir.

Sıcak bir atmosfer yaratan ortam aydınlatması ile zenginleştirilmiş en ileri kokpit teknolojileri ve şık konturların güçlü bileşimi son derece cazip, zarif bir iç tasarım oluşturur.

Burada 1.250 litrelik ferah bir iç hacim mevcuttur; lüks Chester Deri koltuklar gibi premium malzemeler ise şık, davetkar bir konfor anlayışı sunar.

İç tasarımı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor.

Opsiyonel olarak sunulan şık, yüksek çözünürlüklü 8,8 inç Dokunmatik Ekran ile simge haline gelmiş bir MINI arayüzü içine yerleştirilen MINI Merkezi Gösterge Paneli ile dikkat çekmeyi başarmış durumda. Bu özellik, her yolculuğu bir etkinliğe dönüştürmeye hazır olan gelişmiş MINI Connected teknolojileri ve online hizmetlerine açılan bir kapıdır.

Haberin Devamı

Mini Countryman

Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

Son derece dayanıklı ve estetik bir tasarıma sahip ALL4 4-çeker MINI Countryman, çok yönlü bir araçtır.

MINI Cooper Countryman ALL4'un 4-çeker sistemi, gücü ön ve arka aks arasında dinamik olarak dağıtır.

Sürüş stilinize ve yol tutuşuna bağlı olarak, ALL4 4-çeker sistemi her bir tekerlek için ideal torku hesaplar.

Premium iç tasarımı, beş kişilik kapasitesi ve çok yönlülüğü ile şimdiye kadarki MINI'ler içinde büyük bir hayran kitlesi edinen MINI Countryman, daha geniş diz mesafesi ile en uzun boylu yolcuların bile rahatlıkla oturabilmesini sağlar.

Geniş iç hacimi ile 5 kişilik kapasitesiyle sürücülerin karşısına çıkıyor.

1.390 litrelik saklama alanına sahip.

John cooper works

Yeni Mini Cooper modelleri ve özellikleri

2,0 litre 4 silindirli TwinPower Turbo motorun ürettiği tork sayesinde 100 km/sa hıza yaklaşık altı saniyede ulaşabilirsiniz.

Frenleri barındırabilecek 18 ve 19 inç hafif alaşım jantlar'a sahip.

Yazarlar