Ekonomi ‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyada ve Türkiye’de SUV çılgınlığı sürerken bir miktar sessiz kalan Volkswagen, 2020 yılı itibariyle atağa kalkıyor. Bu atağın parçalarından biri olan yeni Touareg, Haziran’da geliyor.

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

Yaklaşık son 10 yıldır dünyada ve Türkiye’de sürekli yükselen bir grafik sergileyen SUV satışları, pek çok markanın satışlarında yüksek oranlara ulaştı. Bu konuda diğer markalara oranla daha sessiz kalan Volkswagen, bunu bozmak için atağa kalkmaya hazırlanıyor. 2020 yılı itibariyle tüm dünyada 19 SUV modele sahip olacak VW, böylelikle bu yarışta da yerini alacak.

Haberin Devamı

Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, Volkswagen ana merkezinin, SUV rekabetinde geri kalındığını itiraf ettiğini vurgulayarak, “Avrupa’da SUV’lar patlama yaptı, pazar payı yüzde 34’e çıktı. 2014-2017 arasında SUV satışları yüzde 67 arttı. VW’deyse satışların sadece yüzde 14’ü SUV’lardan oluşuyor” ifadesini kullandı. VW’nin 2020 yılı itibariyle 19 yeni modelle SUV segmentinde atağa kalkacağını söyleyen Bottaro, şöyle devam etti:

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

‘İkiye katlanacak’

Bottaro, “SUV sınıfında geç kaldık, ancak bu farkı kolay kapatırız. Ürün gamının tamamlasıyla 2020 yılından sonra VW’nin toplam satışlarının yüzde 40’ını SUV’lar oluşturacak. 2020 yılında markanın Avrupa satışlarında SUV payı ikiye katlanarak yüzde 28’e çıkacak. Türkiye’de, satışlarımızın yüzde 25’ten fazlasını SUV’ların oluşturmasını öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

Kasım’da B-SUV sınıfındaki T-Roc’un geleceğini böyleyen Bottaro, 2019’un ilk çeyreğinde T-Cross ve 2020 sonrasında da elektrikli SUV “I.D. Crozz”un yollara çıkacağını vurguladı. Haziran’da satışa sunulacak yeni nesil Touareg’in fiyatının 157 bin euro’dan başlayacağını hatırlatan Bottaro, “Hedefimiz yılda 200 adet Touareg satmak. Touareg’in bulunduğu segmentte yaklaşık 3 bin 500 araç satılıyor. Yüzde 80’i 2.0 lt motorlu. Dolayısıyla biz, kalan yüzde 20’lik dilimde yer alacağız” ifadesini kullandı.

Heyecan ve güvenlik üst düzeyde

Bugüne kadar 1 milyon adetlik satışa ulaşan, markanın büyük SUV modeli Touareg, üçüncü nesliyle Haziran ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunuluyor. Heyecan verici tasarımı ve yenilikçi kumanda, konfor ve güvenlik sistemleriyle dikkat çeken yeni nesil Touareg, gelişmiş sürüş destek sistemleri ve sürüş dinamizmiyle de dikkatleri üzerine çekecek.

Türkiye’de 286 beygirlik 3.0 lt V6 dizel motor, 8 ileri otomatik şanzıman ve 4MOTION sürekli dört tekerlekten çekiş sistemiyle satılacak yeni Touareg, dijital gösterge paneli, “IQ. Light - LED Matrix” akıllı far sistemi, kolay açılır/kapanır bagaj kapağı, park asistanı, aracın yerden yüksekliğini ayarlayabilen havalı süspansiyon sistemi, ısıtmalı direksiyon simidi ve 4 bölgeli tam otomatik klima gibi standart donanımlara sahip olacak.

Haberin Devamı

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

Yeni Touareg’in iç mekanı, lüks sınıfa yeni bir bakış açısı getirirken, ilk kez kullanılan “tamamen Dijital Kokpit” dikkati çekiyor. Sürücü odaklı ekranda gerekli tüm göstergeler yer alırken, 15 inç’lik diğer ekran ise, radyo-navigasyon, bilgi ve eğlence sistemlerinin yanı sıra klima kontrollerini bir araya topluyor. Navigasyon sistemi, yolu, Google’dan alınan fotoğraflar eşliğinde tarif ediyor.

Aracın zengin bir “güvenlik donanımı” menüsü var. Trafikte Sürüş Asistanı, Ön Bölge Asistanı, Ön Bölge Trafik Uyarı Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı bunlardan sadece birkaçı.

Üçüncü nesil CLS geldi

Bir coupe otomobilin şıklık ve dinamizmini, sedanın konfor ve fonksiyonelliğiyle birleştirerek, 2013’te yeni bir otomobil segmenti yaratan Mercedes-Benz, üçüncü nesil CLS’yi Türkiye’de satmaya başladı. Yeni CLS 400 d 4MATIC, Türkiye’de 878 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Haberin Devamı

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

Sadece tasarımıyla değil, aynı zamanda uzun yol konforu, ses yalıtımı ve benzersiz teknolojileriyle de hayranlık uyandıran yeni CLS, 3. neslinde de, kendisine has coupe-sedan karışımı tasarımını koruyor. Ön görünümünü daha çok Mercedes’in “coupe” modellerinden alan CLS, iç mekanında ise markanın “amiral gemisi” niteliğindeki “S-Serisi”nin nimetlerinden yararlanıyor. Tıpkı 12.3 inçlik merkezi medya ekranı, dijital gösterge paneli gibi...

Yüksek donanım

Bunun dışında yüksek performanslı LED farlar, 18 inçlik alaşım jantlar, şerit takip yardımcısı, aydınlatmalı havalandırma çıkışlarını da kapsayan 64 renk seçenekli üç bölgeli ambiyans aydınlatması, Mercedes me connect hizmetleri ve LTE teknolojisinden yararlanan iletişim modülü gibi donanımlar, yeni CLS’de bulunabilecek unsurlardan.

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

Sürüş destek ve güvenlik sistemleriyse, araçta modüler bir yapıyla sunuluyor. Aktif Fren Yardımcısı, Şerit Takip Yardımcısı, Konsantrasyon Kaybı Uyarı Sistemi (ATTENTION ASSIST) ve yolcu koruma sistemi PRE-SAFE standart. Araç içerisindeki yolcuların kulaklarını olası bir çarpışma öncesinde çarpışma anında oluşacak olan gürültüye hazırlayan “PRE-SAFE Sound” da standartlar listesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Yeni CLS, ilk etapta iki dizel ve bir benzinli motor seçeneğine sahip. Dizellerde 286 beygirlik CLS 350 d 4MATIC ile 340 beygirlik CLS 400 d 4MATIC dikkat çekiyor. Benzinlide ise 6 silindirli ve 367 beygirlik CLS 450 4MATIC mevcut.

Yeni Volvo S60 dizelsiz olacak

Volvo Cars’ın yeni stratejisi çerçevesinde sadece hibrit ve elektrikli motor alternatifleriyle satışa sunacağı yeni nesil Volvo S60, bu özellikleriyle tarihe geçecek. Volvo’nun ileriye dönük yeni vizyonunu simgeleyecek yeni S60, aynı zamanda dizel motor seçeneği olmadan üretilen ilk Volvo da olacak. Bu model, 2019 yılında Türkiye’de de satışa sunulacak.

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

“Geleceğimiz elektrikli otomobiller ve artık yeni nesil dizel motor geliştirmeyeceğiz” diyen Volvo Cars CEO’su Hakan Samuelsson, “Tam elektrikli otomobillerin bulunacağı bir geleceğe doğru yol alırken, içten yanmalı motor seçeneklerini de ‘mild hibrit’ versiyonlarla değiştireceğiz. Yeni Volvo S60 ise bu stratejimizin ilk temsilcisi olacak” ifadesini kullandı. Volvo Cars, kısa süre önce de küresel satışlarının yüzde 50’sini tamamen elektrikli veya elektriklendirilmiş modellerin oluşturacağını açıklamıştı.

Yeni nesil S60, ilk etapta 4 silindirli Drive-E benzinli motorlar ve iki adet benzinli plug-in hibrit (dışarıdan da şarj edilebilen) versiyonla satın alınabilecek. “Mild hibrit” versiyonlar ise önümüzdeki yıl satışa sunulacak.

Civic Sedan’da İngiltere hazırlığı

Honda Türkiye, Gebze’de ürettiği Civic Sedan’ı şimdi de İngiltere pazarına ihraç etmeye hazırlanıyor. Civic Sedan’ın yakaladığı satış başarısıyla geçen yıl Türkiye’de satışlarını en fazla artıran markalardan biri olan Honda Türkiye, ihracatta da çıtayı yükseltiyor. Gebzeli Civic Sedan’ın ihraç edildiği ülke sayısı her geçen gün artarken, ihraç pazarlarına İngiltere de ekleniyor. Haziran itibariyle sağdan direksiyonlu ve dizel motorlu Civic Sedan üretimine başlayacak olan Honda Türkiye, Temmuz ayında otomatik şanzımanlı dizel versiyonu, Ağustos’tan itibaren de ihraç modelleri için 1.0 lt turbo benzinli motora sahip versiyonun üretimini gerçekleştirecek. Haziran’dan itibaren sağdan direksiyonlu olarak da üretilecek Civic Sedan, İngiltere, İrlanda ve Kıbrıs pazarlarına ihraç edilecek.

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’

1.6 lt dizel motorla Türkiye’de kısa sürede başarılı satış rakamlarına ulaşan Civic Sedan, İngiltere’de bu motora ek olarak 1.5 lt turbo ve Civic Sedan’da ilk kez kullanılacak 1.0 lt turbo benzinli motor seçenekleriyle de ihraç edilecek. Tüm motor seçenekleri, 6 ileri manuel ya da isteğe bağlı otomatik şanzıman seçeneğiyle ihraç edilecek.

‘Klasik’ bir şov geliyor...

Antika Otomobil Federasyonu (AOF), 29 Haziran - 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde bir “Klasik Otomobil Festivali” düzenleyerek, otomobil tutkunlarını geçmişe götürmeye hazırlanıyor. Hulusi Kentmen’in 1956 model Ford’undan, “Şoför Nebahat” filminde kullanılan 1952 model Desoto’ya kadar 450’den fazla klasik otomobil ve ticari aracın yer alacağı etkinlik, aynı zamanda Türkiye’de bir ilk niteliğinde olacak.

AOF Genel Sekreteri İlker Tayalı, festivale KKTC, İsveç, Hollanda, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve Kosova’dan klasik otomobil kulüplerinin de katılacağını vurguladı.

Ziyaretçilerin, klasik otomobillerle fuar alanı çevresinde sürüşe çıkma imkanı bulacağı festivalde sürpriz etkinlikler de olacak.

‘Yeni modellerle farkı kapatırız’