Otomobil Yeni Peugeot 508, Instinct konseptinin tasarımıyla geliyor

Yeni Peugeot 508, Instinct konseptinin tasarımıyla geliyor

20.03.2017 - 17:56 | Son Güncellenme:

Peugeot’nun Cenevre Otomobil Fuarı’nda en çok ilgi gören otomobilinin ilk izleri yeni nesil 508’de karşımıza çıkacak.

Yeni Peugeot 508, Instinct konseptinin tasarımıyla geliyor

Peugeot, Citroen ve DS markalarından oluşan PSA grubunun piyasadaki en büyük silahı şüphesiz tasarım. Grubun geliştirdiği yeni tasarımlar segmentlerinde sürekli olarak son yıllarda öne çıkarken Peugeot’nun Cenevre Otomobil Fuarı‘nda kullanıcılarla buluşturduğu Instinct konsepti yine son dönemlerin en çok dikkat çeken projelerinden bir tanesi haline geldi. Peugeot’nun bu konsepti ortaya atmasının ardından herkesin aklında ortak bir soru belirdi. “Proje gerçeğe dönüşecek mi?” Neyseki bu sorunun cevabını duymak için çok beklememiz gerekmedi.

Haberin Devamı

Peugeot’nun Ford Mondeo ve Opel Insignia gibi modellere rakip olarak D segmentinde sunduğu 508 uzun bir süredir önemli bir değişimi barındırmıyor. Özellikle rakiplerinin attığı önemli kimlik değişimi adımlarının ardından tercihini dikkatli atması gerektiğinin farkında olan Peugeot yeni nesil 508 silahı için Instinct’i kullanmayı planlıyor. Özellikle Citroen’in D segment üretiminde geri plana çekilmesinin ardından grup için odak noktası haline gelen 508 bu yüzden oldukça önemli. Yeni 508’in Instinct üzerinden şekilleneceğinin ilk sinyalleriyse marka CEO’su Jean-Philippe Imparato‘dan geldi.

Yeni Peugeot 508, Instinct konseptinin tasarımıyla geliyor

Gelecek planlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Imparato; “Böylesine bir konsept otomobil asla boşuna yapmayız. Instinct ile birlikte herkese gelecek dizayn dilimizle ilgili mesajlar gönderiyoruz. Konseptin ön tarafında gördüğünüz ne varsa bu bizim bir sonraki adımımız için önemli bir mesajı içeriyor. Bu tasarım mesajından bir tanesi de bizim sedan stratejimizden. Bu tasarımı yenil nesil 508 görmek fazlasıyla ilginç olabilir.” diyerek sürprizlere hazırlıklı olmamız gerektiğinin ilk ipuçlarını da vermiş oldu. Tasarım hatları Instinct üzerine şekillenmiş 508 için heyecanlandırıcı gelişmeler sadece bununla da sınırlı değil. PSA’nın yeni nesil platformu üzerine geliştirilecek olan 508’de ilk kez 3008 ve 5008’de yer verilen i-Cockpit‘in de yer alacağı ifade edilirken 2018 yılında kullanıcılara sunulması bekleniyor. Instinct üzerine şekillenip i-Cockpit ile desteklenen 508’i düşündüğümüzde kullanıcıları yine dikkat çeken bir otomobilin beklediğini söylemek çok da zor değil.

Haberin Devamı

Kaynak: LOG