Otomobil Yeni Polo'nun tasarımı belli oldu

Yeni Polo'nun tasarımı belli oldu

20.03.2017 - 16:04 | Son Güncellenme:

Volkswagen'in en güvendiği otomobilleri arasında yer alan Polo yenileniyor. Güney Afrika'da test sürüşleri devam eden otomobilin görüntüleri sızdırıldı. Eylül ayında tanıtılması beklenen Polo, genişleyen iç mekanı ve sportif tasarımıyla dikkat çekiyor.

Yeni Polonun tasarımı belli oldu

Alman otomotiv devlerinden Volkswagen'in en çok satan modellerinden biri olan Polo'nun 6. jenerasyonu kameralara yakalandı. Test sürüşleri devam eden yeni Polo, ilk kez bu kadar net ve kamuflajsız bir şekilde görüntülendi.

Haberin Devamı

Güney Afrika'da yapılan testlerde görüntülenen yeni Polo, özellikle ön tasarımı itibarıyla Golf 7'ye fazlasıyla benziyor. MQB platformuna sahip aracın, sportif hatlara sahip olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Yeni Polo'nun arka tasarımı ise, mevcut Polo 6R'ye benzemekle birlikte Audi Q2'den de çizgiler taşıyor. Özellikle aracın stop lambaları Q2'de kullanılan tasarıma benziyor. Bildiğimiz üzere Audi de VW Grubu bünyesinde bulunuyor. Bu nedenle tasarımların benzemesi bir hayli normal karşılanıyor.

Yeni Polonun tasarımı belli oldu

Yeni Polo'ya ilişkin fotoğraflar şimdilik bunlarla sınırlı. Aracın eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı'nda resmen gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.

Volkswagen Polo'ya dair beklenen yenilikler şu şekilde:

Haberin Devamı

-Daha uzun aks mesafesi ve geniş iç mekan

-Yenilenen kokpit tasarımı

-Anahtarsız giriş ve çalıştırma

-Otomatik park pilotu

-Yenilenen multimedya sistemi

-Yeni nesil 1.0 TSI ve 1.5 TSI benzinli motor

Kaynak: Yeni Şafak