Siyaset 'Yeni sayfa istiyorsa karşılık veririz'

'Yeni sayfa istiyorsa karşılık veririz'

12.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yeni sayfa istiyorsa karşılık veririz

Başbakan Binali Yıldırım, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın, “Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi konusunda koşulsuz diplomasiye hazır oldukları” mesajına yanıt verdi. Yıldırım, “Ermenistan yeni bir sayfa açmak istiyorsa karşılık veririz” dedi. Yıldırım, dün Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nin düzenlendiği spor salonundan, gençlerle birlikte yürüyerek cuma namazı için Ulus’taki Melike Hatun Camii’ne geldi. Namazın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DETAYLARA GÖRE KARŞILIK: (Ermenistan Başbakan’ı Paşinyan’ın sözleri)Tabii bir görelim. Ermenistan yıllardan beri Türkiye’ye yönelik hasmane tutumundan, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne, sınırlarına yönelik yanlış tutumlarından vazgeçiyorsa, her şeyden vazgeçiyorsa, yeni bir sayfa açmak istiyorsa, bunlarla ilgili detayları görüp ona göre karşılık veririz. Biz hiç kimseyle başta komşularımız olmak üzere husumet içerisinde olmayı arzu etmiyoruz. ‘Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız’ ilkesi siyasetimizin esasını teşkil ediyor. O bakımdan böyle bir yaklaşım varsa bunu tabiatıyla ülkemizin ali menfaatleri doğrultusunda değerlendiririz.

RAHATIZ: (CHP’nin yetki yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götürme kararı) Taşıyabilir tabii, CHP ilk defa Anayasa Mahkemesi’ne gitmiyor. Hakkıdır, gidebilir. Yaptığımız düzenleme 16 Nisan halk oylaması sonucu anayasa değişikliğinin uygulanmasına yönelik seçimden sonra ihtiyaç olan bir düzenlemedir. Tamamen anayasa çerçevesinde yapılmıştır. O bakımdan rahatız.

Haberin Devamı

KAPSAMLI DÜZENLEME ÇALIŞMASI YOK: (Yeni ekonomi paketi ile ilgili düzenleme) Vergi, stok affı, imar barışı, emeklilerimize ikramiyeler, cezaların yeniden yapılandırılması, öğrenci affı gibi çok geniş kitleleri ilgilendiren, vatandaş ile devlet arasında yıllardan beri devam eden sorunları çözen kapsamlı bir düzenlemeyi Meclisimiz kabul etti, Cumhurbaşkanı da imzalayınca yürürlüğe girecek. Bunun dışında öyle kapsamlı bir düzenleme çalışması yok.

‘Devamı vatandaş verir’

Başbakan Yıldırım, dün TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde yaptığı konuşmada sosyal medyadaki 24 Haziran seçimlerine ilişkin ‘tamam’, ‘devam’ tartışmasına yönelik olarak, “2023 hedeflerini hayata geçirmek için durmak yok yola devam” dedi. Yıldırım, “Devamı vatandaş verir. Sanal alemde devam mı tamam mı olmaz. Vatandaş sandığa gider, mührünü vurur, devam için de kararını verir. Vatandaşın verdiği karar da başımızın tacıdır” diye konuştu. Yıldırım, yakında açıklanacak ilk çeyrek büyümesi için de, “yüzümüzü güldürecek bir büyümeyi hep beraber göreceğiz” değerlendirmesini yaptı.