Yeni Yılda Güzellik Sırları

1. Her zaman cilt bakımı yapılmalıdır

Günlük cilt temizliğinin yanı sıra en az ayda bir kez cilt tipine özel bakımlar yapılmalıdır. Antioksidan içeren serumlarla yapılan cilt bakımları ve nem maskeleri özellikle kış aylarına girdiğimiz şu günlerde çok faydalıdır. Ayrıca aquapeeling dediğimiz suyla el değmeden yapılan cilt bakımı ile, ciltte canlılık ve parlaklık sağlanmakta, leke ve akne problemleri azaltmaktadır. Yılda bir kez fraksiyonel lazer ya da dermapen gibi uygulamalarla da daha derin cilt tabakalarında yenilenme sağlanmaktadır. Bunlar, kırışıklıkların, lekelerin ve izlerin tedavisinde daha etkili yöntemlerdir.

Haberin Devamı

2. Lekelerden kurtulmanın tam zamanı

Lekelerden kurtulmak için kimyasal, karbon, enzimatik peelingler, iğneli radyofrekans, PRP, mezoterapi gibi birçok yöntem ile cildinize uygun tedaviye uzman hekiminizle birlikte karar verebilirsiniz. Lekeler oldukça inatçı problemlerdir. Hekimin hastaya doğru tedaviyi uygulamasının yanısıra, hastanın da dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Sıcak ve güneşten korunmak en önemli kuraldır.

3. Gençleşirken doğallık korunabilir

Farklı yöntemlerle kişiye özgü, doğal güzelliği sağlamak mümkündür. Cildin en üst tabakasından en alt tabakasına kadar uygulanan fokus ultrason (odaklanmış ultrason) ile tam kat doku aktivasyonu sağlanarak ameliyatsız yüz germe işlemi yapılabilir. Botoks, dolgu gibi uygulamalarla da kombine edilebilir. Fokus ultrason uygulaması 45 dakika sürer ve yılda bir seans yapılır, yan etkisinin olmaması önemli avantajıdır. Tercihe göre yüz ve boyun sarkmaları için örümcek ağı, iple yüz asma gibi işlemler de yapılabilir. Botoks ve dolgu uygulamaları da bu tedavilere eklenebilir.

4. Yeni yılda dudaklar daha çekici ve dolgun olsun ister misiniz?

Elbette doğallığı koruyarak dudaklara nem veren hyalüronik asit uygulamaları ile dudaklarınız daha dolgun ve çekici görünebilir. Bu işlem son zamanlarda en çok tercih edilen uygulamalar arasındadır.

5. Lazer epilasyon ile cildinizi pürüzsüzleştirin

Haberin Devamı

Lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden kalıcı, etkili ve güvenli bir şekilde kurtulmak mümkündür. Uygulama hekim gözetiminde, cilt tipine, kılın renk ve kalınlığına göre farklı tip cihazlarla yapılmalıdır.

6. Saçlar önemli estetik unsurlardır

Sağlıklı saçlara sahip olmak için düzenli beslenme çok önemlidir. Çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri saç kaybına yol açabilir. Bu gibi durumların saptanması ve tedavisi gereklidir. Tetkiklerin normal olduğu, strese bağlı ya da mevsimsel dökülmelerde mezoterapi uygulaması ile saç kökleri direkt beslenerek dökülme durdurulur, saçlar kalınlaşır, canlanır ve daha hızlı uzaması sağlanır. Çeşitli besleyici serumlar ve gıda takviyeleri de kullanılarak tedavinin devamı sağlanır. Daha çok saçın ön kısmı ve tepe bölgesinde seyrelme ve dökülmenin görüldüğü erkek tip saç dökülmesi ise genetik olarak yatkın erkek ya da kadın bireylerde ergenlikten sonra ortaya çıkmaktadır. Tedavide tüm sayılanlara ek olarak PRP uygulaması tercih edilmektedir. PRP, kişinin kendi kanından elde edilen plazmanın kişinin saç köklerine enjekte edilmesidir. Bu sayede saç köklerinin yeniden büyümesi ve zayıflayan saçların yeniden canlanması sağlanmaktadır. Saç dolgusu, saç aşısı, saç ekimi gibi tedavi seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

7. Sağlıklı ve bakımlı görünüm için el ve ayak bakımı unutulmamalıdır

En çok yıpranan vücut bölgeleri şüphesiz eller ve ayaklardır. Ellerdeki yaşlanma belirtilerinin hafifletilmesinde, özellikle leke ve kırışıklığın düzeltilmesinde peeling işlemleri, lazerle soyma uygulamaları, damarlı görüntünün azaltılmasında dolgu enjeksiyonlarından faydalanılmaktadır. Ayak bakımı ise sadece görünüm değil sağlık ve rahatlık açısından da büyük önem taşımaktadır. Tıbbi el ve ayak bakımı ile hem sağlık sorunları tedavi edilir, hem de temiz bir ortamda steril malzemelerle bakımlı ve güzel bir görüntü elde edilir.

8. Dermatolojik hastalıkların birçoğu için medikal tedavilerin yanısıra modern lazer sistemleri ve çeşitli uygulamalarla tedavi etkinliği güçlendirilmiştir.

Bu hastalıklardan biri de aknedir. Ergenlik ile başlayan bu problem uzun yıllar devam edebilmektedir. Aktif sivilceli dönemde ilaç tedavisinin yanısıra yapılacak bir karbon peeling uygulaması tedavi başarısını artırır. Karbon peeling uygulaması cilt bakımını takiben karbon maske cilde sürüldükten sonra lazerle cildin taranması şeklinde yapılır. Haftada bir tekrarlayan seanslar ile genellikle 3-6 seansta başarı sağlanır. Yağlanma ve gözenekli görünüm azalır, sivilceler kurur ve lekeler kaybolur. Bazen sivilce geçse bile izleri kalır. İz tedavisinde dermapen, fraksiyonel lazerle cilt soyma, iğneli radyofrekans gibi yöntemler başarıyla uygulanmaktadır. Rozasea (gül hastalığı), yüzde yanma ve kızarıklık şikayetleri ile kılcal damar çatlamalarının olduğu sık görülen bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisinde de medikal tedavilerin yanısıra 1 ay ara ile 3 seans kılcal damarlara yönelik lazer uygulanmaktadır.

9. İzlerden ve cilt çatlaklarından kurtulun

Doğum sonrasında ya da ergenlikte hızlı kilo almakla oluşan çatlakların tedavisinde, akne ve ameliyat izlerinin tedavisinde fraksiyonel lazer, iğneli radyofrekans, dermapen, mezoterapi gibi yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Bu uygulamalar genellikle ayda bir olmak üzere toplam 4 seans yapılmaktadır.

10. Kendinizi sevin

İnsan bedensel, sosyal ve ruhsal olarak sağlıklı olduğu takdirde mutlu ve huzurlu olabilir. Yılda bir kez check up yaptırmanızı, başta aileniz olmak üzere ilişkilerinizi dengede tutmanızı, cilt sağlığınız ve güzelliğiniz için düzenli periyotlarda dermatoloji uzmanınızı ziyaret etmenizi öneririm.

Yeni yılda herkese sağlık, mutluluk ve güzellikler diliyorum.

Dr. Hülya Sağlam

Dermatoloji Uzmanı