Dünya Yeni Zelanda Başbakanı Ardern hamile

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern hamile

19.01.2018 - 11:15 | Son Güncellenme:

Birkaç ay önce başbakanlık koltuğuna oturan 37 yaşındaki Ardern, Haziran ayında ilk kez anne olacak. Ardern, gazetecilere sabah bulantılarının bu kadar kötü olacağını tahmin etmediğini söyledi. Dünyada görevi sırasında doğuran tek başbakan, Pakistan'da 2007'de suikaste uğrayan Benazir Butto'ydu.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern hamile

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, sosyal medya hesabından anne olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Ekim 2017'de koalisyon hükümetinin başbakanlığını üstlenen Ardern, bebeğini Haziran ayında dünyaya getireceğini açıkladı.

Büyük bir heyecan yaşadığını belirten 37 yaşındaki Ardern, "Başbakan ve anne olacağım. Clarke ve ben haziran ayında iki şapka giyen birçok anne babaya katılacağımız için heyecan duyuyoruz" diye yazdı.

Sosyal medya hesabından yaptığı duyurunun ardından Auckland'daki evinin önünde gazetecilere açıklamada bulunan Ardern, hamilelikte sabah bulantılarının bu kadar kötü olacağını tahmin etmediğini belirterek, "Kendimi iyi hissetmediğimi söyleyebilirim" dedi.

Açıklama esnasında Ardern'in sevgilisi Clarke Gayford da bebeğe evde kendisinin bakacağını ve bu rolü dört gözle beklediğini söyledi. Gayford, "Beni neyin beklediğini görmek için sabırsızlanıyorum, oldukça heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Görevi sırasında seyahatlerini Gayford ile birlikte yapacağını dile getiren Ardern, doğumun ardından altı haftalık dönemde başbakanlık görevini Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters'in yürüteceğini kaydetti.

Ardern, 2007'de suikasta kurban giden Pakistan Başbakanı Benazir Butto'dan sonra görevi başında anne olan ikinci başbakan olacak.

Yazarlar