Yenilenmeye Var mısın?

Hayat sürprizlerle dolu…

Nerede, ne zaman, kimin başına ne geleceği hiçbir zaman belli olmaz.

Benim bunları söylüyor oluşum da bir sürpriz, sizin bunları takip ediyor oluşunuz da…

Nerede ne yaşayacağınız da bir sürpriz, ne zaman ne diyeceğiniz de…

Peki, bu hayatta her şey sürprizse nasıl yaklaşmak gerekir?

Şöyle ki her zaman planlı yaklaşmakta tabii ki de yarar var. Siz bir plan tutturun kendinize o plana göre ilerleyin, daha sonra ‘sürprizlere karşı yönetimi nasıl sağlayabilirim?’i de öyle düşünürüz…

Haberin Devamı

Planlarınız her zaman olsun. Ne yapmak istiyorsanız, nereye gitmek istiyorsanız, hangi işte ne şekilde, ne pozisyonlarda çalışmak istiyorsanız veya kiminle birlikte olmak istiyorsanız bunların hepsi aklınızda olsun; olsun ki ne yapacağınızı rahatlıkla bilebilesiniz.

Çalışmaktan asla vazgeçmeyin!

Pes etmeyin!

Her şey senin çalışmana bağlı. Sen ne kadar çalışırsan ne kadar çabalarsan o kadar gelecek hayat sana. İşte sürprizler ne zaman gelecek diye düşünüyorsan, sürprizler sen çalışmaya devam ettikçe gelecek.

Asla pes etmeyeceksin. Kim ne derse dinlemeyeceksin; çünkü herkes konuşuyor… Herkesi dinlersen asla bir adım ileriye gidemezsin.

Dinlemeyeceksin!

Yerli yersiz konuşanlar olacak, onlara takılmayacaksın.

Yapamazsın diyecekler sana, dinlemeyeceksin asla onları.

Bazen ‘hı hı’ deyip geçmek çok rahat olacak senin için. Belirli bir zaman sonra bunların hepsi oturacak beyninde. Onları dinlersen asla kazanamayacaksın…

Onları dinlemeyeceksin!

Senin her şeyin şu beynin, kalbin, sen nasıl hissediyorsan öyle davranacaksın.

Gerek aşk, gerek iş, ne olarak düşünüyorsan hayatına bu şekilde devam et.

Kalbine güven, o sana doğru yolu gösterecek. Kalbin ne diyorsa onu yap, eğer git diyorsa o yoldan git; dur diyorsa kalbini dinle. Çünkü bir bildiği vardır yine…

İş konusuna gelelim, “yapamazsın” diyen gerçekten çok fazla olacak sana. “Onu sen beceremezsin”, “o iş sana göre değil”, “o okulu okuma”… Kime ne, bu senin hayatın!

Kimseyi dinlememen gerektiğini zamanla öğreneceksin. Belki de bugünden başlaman gerekiyor kimseyi dinlememeye…

Haberin Devamı

Çünkü anlayacaksın zamanla, herkes ne kadar da boş konuşuyorlar… Tabii ki dolu konuşanlar da var, tabii ki gerçekten senin iyiliğini isteyenler de var ama hepsi değil. Ya da bugün iyiliğini isteyen yarın kötülüğünü isteyebilecek ya da bugün kötüyse yarın iyi olabilecek. Bunu bilemiyoruz. O yüzden temkinli yaklaşmakta her zaman fayda var. Evet, dinleyelim herkesi onu da dinleyelim, onu da dinleyelim ama kendimize, kalbimize güvenelim.

Eğer yapmak istiyorsak, o yoldan gitmek istiyorsak o yoldan gidelim. Pişman olacaksak “ben yaptım, bu benim pişmanlığım” diyebilelim… ki hiçbir şeyden de pişman olmamalıyız. Biz istedik onu, onu orada, o şekilde yapmayı biz istediysek bundan asla hiçbir zaman pişmanlık duymamalıyız.

Her gün yeni bir gün başlıyor. Yeni bir güne uyanıyorsun. Yeni bir gün seni bekliyor ve yeni gelecek sürprizler de seni bekliyor. O sürprizlere hazır mısın? Ne yapıyorsun geleceğin için? Çalışıyor musun?

Yazar olmak istiyorsun ve yazıyor musun? Film çekmek istiyorsun ve çekiyor musun? Mimar olmak istiyorsun ve çiziyor musun acaba? Elini geliştiriyor musun, sesini geliştiriyor musun, ne yapıyorsun sen? Bunları hiç düşündün mü? Düşünmeye ne dersin? Bugün düşünmeye başlayalım mı seninle birlikte?

Haberin Devamı

Bugünden itibaren düşünelim ve yarın bambaşka bir güne uyanalım. Daha pozitif daha mutlu bir güne uyanalım. Çok daha güzel olsun, çok daha mutlu olsun. Hayallerimize bir adım daha yaklaşalım.

Onu, bunu beklemeyelim. Çünkü onlar hiçbir zaman olmayacaklar, sen yalnızsın. Bu hayatta bir arada olabiliyorsun insanlarla ama maalesef başarı tek başına kazanılıyor. Evet, destek olacaklar sana ama isteklerinde yanında her zaman birilerini bulamayacaksın. Onlar olmuyor diye başlamayıp ertelediğin şeylere bugün başlamaya ne dersin? Bence güzel bir fikir.

Bugün başlayalım, bugün ben de başlayım, sen de başla, herkes başlasın! Kendi kaderimizi bugün değiştirebiliriz, bizim elimizde. Kaderimizi değiştirmekten ziyade yön verelim. Hangi yönde gitmek istiyorsak oraya doğru yönelelim. İyi mi, kötü mü? Bunu bilmiyoruz ama denemeden bilemeyiz tabii ki… Denemeye ne dersin? Benimle birlikte değişime hazır mısın?

Devamlı olarak birlikte hem gelişelim hem de yenilenelim istiyorum.

Benimle yenilenmeye var mısın?