Merkez 6 Şubat’ı yaşayan depremzede öğretmen ve öğrencisi o anları anlattı

6 Şubat’ı yaşayan depremzede öğretmen ve öğrencisi o anları anlattı

06.02.2024 - 14:13 | Son Güncellenme:

6 Şubat’ı yaşayan depremzede öğretmen ve öğrencisi o anları anlattı

6 Şubat’ı yaşayan depremzede öğretmen ve öğrencisi o anları anlattı

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA’da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için Atatürk İlkokulunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki, Hatay ile birlikte 10 ili etkileyen iki depremin ardından Öğretmen İsmail Uysal (45) babasını kaybederken ve öğrencisi Seçil Yılmaz'da (9) birçok yakınını kaybetti. Amasya’da aynı okulda bu korku dolu günleri unutmaya çalışan Öğretmen İsmail Uysal ve öğrencisi Seçil Yılmaz depremin birinci yıl dönümünde yaşadıklarını anlattı.

Depremin birinci yılında 3. sınıf öğrencisi Seçil Yılmaz ve arkadaşları 11 ilin ismi yazılı pankartlarla Türk Bayrağı açarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Depremzede öğretmen İsmail Uysal depremin 1. yıldönümünde sınıfında depremzede öğrencisi Seçil Yılmaz ile diğer öğrencilerine deprem anında ve sonrasında yapılacakları anlattı.

“RABBİM BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”

Hatay’ın İskenderun ilçesinde depreme ailesiyle birlikte yakalandığını anlatan Öğretmen İsmail Ulus, “Şuan Amasya’da görev yapıyorum Eylül ayında Amasya’ya geldim. 6 Şubat depreminde Hatay İskenderun ilçesinde depreme yakalandık. Evimiz 4 katlıydı, birinci katı çöktü. Bu depremde babamı kaybettim. Bilinçli olup ne yapmamız gerektiğini bilirsek ve ona göre davranırsak daha daha iyi olur. Örneğin babam ayağa kalktığı için depremde vefat etti. Annem kalkmadığı için şuan hayatta. Özellikle depremde merdivenlerden inen kişiler burada vefat ettiler. Yani bunları gördük. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Çocuklarım burada olduğu için bende burada görev yapıyorum. Amasya Hatay hiç fark etmiyor, aynı öğrenciler bizim için. Elimizden gelen her şeyi öğrencilerimiz için yapmaya çalışıyoruz" dedi.

“HATAY’A DÖNMEK İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

Hatay merkezde depreme yakalanan depremzede öğrenci Seçil Yılmaz ise, “Sabah depremde ölen arkadaşlarımız için saygı duruşunda bulunduk. İnşallah bir daha bu acıları yaşanmasın. 6 Şubat depremi burada da olur diye çok korktum ve deprem çantası hazırladık. Kalktığımızda babamla ağabeyim kapıyı açmaya çalıştılar, açamadılar, kırdılar. Dışarı çıkamadık her yer yıkıldığı için. Ondan sonra bir otobüs aldı bizi sonra buraya geldik. Hatay’daki arkadaşlarımız özlüyorum ama buradaki arkadaşlarımda çok iyi. Hatay’a dönmek istemiyorum çünkü çok üzülüyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI