Ankara Ormancılardan 15 bin öğrenciye çevre eğitimi

Ormancılardan 15 bin öğrenciye çevre eğitimi

04.04.2024 - 16:43 | Son Güncellenme:

Ormancılardan 15 bin öğrenciye çevre eğitimi

Ormancılardan 15 bin öğrenciye çevre eğitimi

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Ormancılar Derneği, '21-26 Mart Orman Haftası' kapsamında Ankara'da 15 bin öğrenciye eğitim seminerleri vererek, 'doğa sevgisi' ve 'doğa koruma' temalı eğitim setleri hediye etti.

Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, dernek olarak eğitimi öncelikli bir hale getirdiklerini, çocukların küçük yaşta doğa sevgisine ve çevre koruma bilincine sahip olmaları için çeşitli seminerler düzenlediklerini ve onlara boyama kitapları, zeka oyunları hediye ettiklerini belirtti. Büyük bir eğitim orduları olduğunu söyleyen Özkara, "Merkezde 60, taşrada 40'ın üzerinde yani toplamda 100'ün üzerinde arkadaşımız eğitici olarak görev veriyor ve okuldaki çocuklarımızın beklentilerine, onların çevre, doğa ve ormanlar konusundaki düşüncelerini daha da açmaya, geleceğe ilişkin düşüncelerini daha da derinleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

'ÇOCUKLARDA 'ÇEVREMİZİ KORUYALIM' BİLİNCİ OLUŞTU'

Gidilen her okulda yeni çevreci eğitmenler kazandıklarını ifade eden Özkara, "Biz olmasak da bu çalışmaları yürütebilecek, onların da düşünce alanını genişletecek çalışmalar yapıyoruz. Ben bu anlamda bu işin devamlılığı konusunu, bundan sonra sürekli olarak artan bir eğitimi gerçekleştirmeyi hedefliyorum. İnsanlar bir şeyi tanımadan, anlamadan, sevmeden o işi koruyamaz. Çocuklar açısından da en önemli yanı bu. Biz onlara tanıtıyoruz, sevdiriyoruz. Onların da çevrelerinde daha duyarlı olduklarını hatta ailelerini de uyardıklarını biliyoruz. Öğrenciler, kendi ailelerine de öğretmeye çalışıyorlar. Çocuklardan, 'Ateş yakmayalım, dikkatli olalım, çevremizi koruyalım, kirletmeyelim' bilincinin oluştuğunu görüyoruz. Vermek istediğimiz bilinç de bu duyarlılığı kazandırmak. Yapmış olduğumuz çalışmalar da buna hizmet ediyor. Bundan sonra da etmeye devam edecek" diye konuştu.

'50 OKULDA 15 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK'

Çocuklara 'doğa sevgisi ve doğa koruma' bilincini aşılamak amacıyla hazırladıkları çalışmalarda çocuk psikolojisini de göz önünde bulundurduklarını dile getiren Özkara, "Doküman hazırlıklarımızı yaparken çocuklara nasıl yaklaşabileceğimizi, nasıl sevdirebileceğimizi, onun da hayatında önemli bir parça haline getirmeyi hedefledik. Bu konuda dernek olarak ekip halinde bir çalışma yürüttük. 50 okulda 15 bin civarında öğrenciye ulaştık. Süreç devam ediyor. Yıl sonunda ikiye katlayacağımızı düşünüyorum. Okullardaki hocalarımız da bu konuda çok duyarlı ve istekli. Kendi öğrencilerine bir şeyleri paylaşmak, anlatmak istiyorlar. Bu yolla onlar da bir tecrübe kazanıyorlar. Biz de hedef kitlemizi eğitmen olarak genişletiyoruz. Geçen seneki öğretmenlerin büyük bir kısmı bu sene de çalışmalarımızda yer almak istedi. O amaçladığımız zincirin halkasını başarmış vaziyetteyiz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI