Manavgat Kadınlar 2. Ligi'nde şampiyon Yüksekova oldu

Kadınlar 2. Ligi'nde şampiyon Yüksekova oldu

03.05.2024 - 11:44 | Son Güncellenme:

Kadınlar 2. Ligi'nde şampiyon Yüksekova oldu

Kadınlar 2. Liginde şampiyon Yüksekova oldu

Mehmet ÇELİKTEN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde oynanan 2. Lig Türkiye şampiyonluğu finalinde penaltılarla rakibine üstünlük sağlayan Yüksekova Belediye Spor şampiyon oldu ve 1. Lig'e yükseldi.

2. Lig Türkiye şampiyonluğu final müsabakası Manavgat Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynandı. Yüksekova Belediye Spor ile Gölbaşı Belediye Spor arasındaki müsabakanın normal süresi 3-3 tamamlandı. Yüksekova Belediye Spor'un golleri 36'ncı dakikada Aleyna Yasemin Eroğlu, 54'üncü dakikada Diyan Ceyhan, 72'nci dakikada Nursel Özkan'dan gelirken, Gölbaşı Belediye Spor'un gollerini ise 51'inci ve 64'üncü dakikalarda Ebru Sena Ağralı, 90+3'üncü dakikada da Ayşenur Mercan kaydetti. Normal süresi berabere tamamlanan karşılaşmanın uzatmalar dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltılar sonucunda rakibine üstünlük sağlayan Yüksekova Belediye Spor, 2. Lig Türkiye şampiyonu oldu. Yüksekova Belediye Spor önümüzdeki yıl birinci 1. Lig'de mücadele edecek.

Şampiyon takıma kupa ve madalyalarını Kadın Futbolu Direktörü Eren Şenyaprak, Gölbaşı Belediye Spor'a ise kupa ve madalyalarını Kadın Futbolu Maç Planlama ve Organizasyon Müdürü Zafer Şen ile TFF Antalya Bölge Müdürü Sibel Bal verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI