Manavgat Side sahili atıklardan temizlendi

Side sahili atıklardan temizlendi

03.03.2024 - 10:07 | Son Güncellenme:

Side sahili atıklardan temizlendi

Side sahili atıklardan temizlendi

Mehmet ÇELİKTEN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki Side sahilinde düzenlenen etkinlikte 50 kişilik ekip 1 saat içerisinde 500 kiloya yakın atık topladı.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü arasında imzalanan 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında öğrenciler ve balık adamlar Side sahilinde temizlik çalışması yaptı. Etkinlik öncesinde öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Ardından eldivenlerini giyen katılımcılar çöp torbalarıyla Side sahiline indi. Öğrenciler kıyıda, balık adamlar ise denizin içerisinde çöp topladı. Etkinliğe Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü üyeleriyle birlikte ilçede hizmet veren üç okuldan öğrenciler katıldı. Çoğunlukla plastik atığın toplandığı etkinlikte balık adamlar denizden bir de plastik cansız manken çıkardı. Öğrenciler kıyıda pet şişe, cam kırıkları ve poşet gibi atıklar buldu. Yaklaşık 50 kişilik ekip 1 saat içerisinde 500 kiloya yakın çöp topladı. Atıklar Manavgat Belediyesi'ne teslim edilerek atık tesisine gönderildi.

Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Şahin Kaptan, "Bundan sonraki hayatımızda daha temiz bir çevre, daha temiz bir deniz için bir algı yarattık. Solumuş olduğumuz havanın yüzde ellisi denizlerden sağlanıyor. Günümüzün ve ulusal sorunumuz olan deniz kirliliğiyle ilgili bir an önce sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlarla beraber böyle etkinlikler yaparak algı yaratmanın iyi olacağı kanaatindeyiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI