Merkez Yapıcıoğlu: 100 yıllık sorunun sebebi CHP zihniyetidir

Yapıcıoğlu: 100 yıllık sorunun sebebi CHP zihniyetidir

24.03.2024 - 20:47 | Son Güncellenme:

Yapıcıoğlu: 100 yıllık sorunun sebebi CHP zihniyetidir

Yapıcıoğlu: 100 yıllık sorunun sebebi CHP zihniyetidir

Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- HÜR Dava Partisi (HUDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP’nin Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti ve kendi partisiyle ilgili sözlerine, “Afyon adayı ‘hayır ben sürçü lisan etmedim, sözümün arkasındayım’ dedi. Üstelik bu sefer DEM'in yanına HÜDA PAR’ı da ilave etti. Dedi ki, 'bu iki parti hariç herkese kapımız açık. Hadi buyurun. Bu sürçü lisan mı? Değil. Bu CHP zihniyetinin açığa düşmesidir. Yani belediyenin kapısı herkese açık Kürt’e kapalı, öyle mi? 100 yıllık sorunun sebebi işte bu CHP zihniyetidir. Kurduğu inkar, tenkil ve asimilasyon sistemidir” dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından Kültür Mahallesi'nde yerel seçim mitingi düzenlendi. Mitinge HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile partililer katıldı. Mitingde konuşan Genel Başkan Yapıcıoğlu, Filistinliler gibi Kürtlerin de çok acılar çektiğini belirterek, “Bu nedenle Gazze’yi en iyi Kürtler anlar. Halepçe’yi yaşayan, Dersim'i, Zilan’ı yaşayan Kürtler herkesten fazla Gazze’ye sahip çıkmalıdırlar. Dün Halepçe’de soykırımı destekleyenler ile bugün Gazze’de katliamı destekleyenler aynı devletlerdir. Türkiye’den siyonistlerle yapılan ticaretin hiçbir şey olmamış gibi devam etmesini kabul edemiyoruz. Hükümete bir an önce siyonistlere mal gönderilmesinin durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Türkiye’deki en yakıcı meselelerden biri ve yeni yüzyılda mutlaka çözülmesi gereken öncelikli mesele ise Kürt meselesidir. Silah, şiddet çözüm getirmedi getirmeyecek. Şiddetle mesafe alınamadı. Millete kaos, sıkıntı, eziyet bıraktı, ortada bir çözüm yok. Bu yüzden bu meseleyi suhuletle, siyasetle, hikmetle ve adaletle çözümün adresi HÜDA PAR’dır. Türk solunu Meclis’e taşıyanlar HÜDA PAR’ın Meclis’e girmesinden rahatsızlık oldular. Hatta siyaset yapmamızdan bile rahatsız olduklarını söylüyorlar. Anadilinizi seçin diye yaptığımız farkındalık çalışmalarından bile rahatsız oluyorlar ve buna izin vermeyeceklerini söylüyorlar. Kürtlerin birliğinden dem vuranlar bir fotoğraf karesine bile tahammül edemediler" ifadesini kullandı.

‘DEM'İN YANINA HÜDA PAR'I DA İLAVE ETTİ’

Genel Başkan Yapıcıoğlu, CHP Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Burcu Köksal’ı sözlerinden dolayı elextiren’ sözleriyle ilgili olarak, “Geçenlerde memleketin en önemli sorunlarının baş sebebi olan CHP’nin Afyon Belediye başkan adayı mitingde bir şey söyledi. Eğer belediye başkanı seçilirsem ‘DEM partiler hariç kapımız herkese açık olacak’ dedi. İşi de gücü de bize iftara atmak olan bu partinin geçici genel başkanı özellikle de İstanbul’daki DEM seçmenini küstürmemek için bunu tamir etmek istedi. Bir yama yapmak istedi ve bir yalan söyledi. Uşak’ta dedi ki; ‘ben yoldayken Afyon adayımız beni aradı dedi ki ben sürçü lisan ettim başkanım sen düzelt. Ben de düzeltiyorum dedi ve bizim kapımız herkese açık olacak’ dedi. Ama geçici genel başkanın mumu ikindi olmadan söndü. Ne dedi Afyon adayı ‘hayır ben sürçü lisan etmedim. Ben sözümün arkasındayım. Üstelik bu sefer DEM'in yanına HÜDA PAR’ı da ilave etti. Dedi ki, ‘bu iki parti hariç herkese kapımız açık’. Hadi buyurun. Bu sürçü lisan mı? Değil. Bu CHP zihniyetinin açığa düşmesidir. Yani belediyenin kapısı herkese açık Kürt’e kapalı. Öyle mi? 100 yıllık sorunun sebebi işte bu CHP zihniyetidir. Millete tepeden bakan kibri ve efendilik taslama hastalığıdır. Afyon'daki olay bir şeyi daha açığa çıkardı. Bir de geçici genel başkanlarının ne kadar rahat ve sıkılmadan kitlelerin önünde 2 saat sonra anlaşılacak yalanları bile yüzü kızarmadan söyleyebildiğini gösterdi. Bizimle ilgili türlü türlü yalanlar atarak, arka odalarda haram paralardan kuleler diziyorlar. Bu çapsız yalancı, o kuleleri dizerken bize sataşması ‘canbaza bak’ oyunudur. Biz de ona diyoruz, be çapsız sen bırak hikaye anlatmayı, iftira etmeyi, sen önce o paraları nereden getirdiğini açıkla” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI