Bayburt Bayburt’ta ‘Koroner Anjiyografi Ünitesi’ hizmette

Bayburt’ta ‘Koroner Anjiyografi Ünitesi’ hizmette

19.03.2024 - 14:39 | Son Güncellenme:

Bayburt’ta ‘Koroner Anjiyografi Ünitesi’ hizmette

Bayburt’ta ‘Koroner Anjiyografi Ünitesi’ hizmette

BAYBURT,(DHA)-BAYBURT Devlet Hastanesi'nde hizmete giren Koroner Bayburt’ta Anjiyografi Ünitesi’nde ilk gün 3 hastaya anjiyo işlemi yapıldı.

Bayburt Devlet Hastanesi'nde kurulan Koroner Anjiyografi Ünitesi için açılış gerçekleştirildi. Açılışa Vali Mustafa Eldivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, Hastane Başhekimi Dr. Murat Canpolat, AK Parti İl Başkanı Turgut Çalışkan, sağlık memurları ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan operasyonlar hakkında doktorlardan bilgi alan AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, yaptığı açıklamada kentte anjiyografi ünitesinin eksikliğinden dolayı çevre illere sevklerin olduğunu, açılan ünite ile sevklerin önemli ölçüde azalacağını söyledi. İlk gün 3 hastaya anjiyo işlemi uygulandığını aktaran Ateş, "Bayburt Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi ünitemizi 18 Mart tarihinde açtık. Bu Bayburt için iyi bir hizmet. Açtığımız ilk gün 3 hastaya anjiyo yapıldı. Doktorlarımız branşlarında son derece başarılılar. Bundan sonra kalp krizleri il dışına sevk edilmeyecek. Anjiyo Ünitesinin ilimize kazandırılmasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya tüm hemşerilerim adına sonsuz teşekkürler ediyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI