Karlıova Bingöl’de Dünya Engelliler Günü eğlence programıyla anıldı

Bingöl’de Dünya Engelliler Günü eğlence programıyla anıldı

03.12.2022 - 11:39 | Son Güncellenme:

Bingöl’de Dünya Engelliler Günü eğlence programıyla anıldı

Bingöl’de Dünya Engelliler Günü eğlence programıyla anıldı

Bülent TEMİZ/KARLIOVA (Bingöl), (DHA)- BİNGÖL’ün Karlıova ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinlikler ve programlarla çok sayıda vatandaşın katılımıyla anıldı.

Karlıova ilçesinde 15 Temmuz İlköğretim Okulu tarafından engellilere yönelik eğlence programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu programda engellilerin mutluluğuna ilçe halkı ve ilçe kurum amirleri de ortak oldu. İlçe Kaymakamı Tufan Bağır Gilan sahnede bağlama çaldı, öğretmenler de şarkı söylerken engelliler ile veliler de oyun oynadı.

Açılış konuşmasını yapan ilçe Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli insanların sorunlarını hatırlamak, empati yapıp duyarlılığı ve hassasiyeti arttırmak adına oldukça mühim bir gün olduğunu söyledi.  Gilan, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını düstur edinmiş bir devlet olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına her geçen gün hukuk sistemimizdeki müeyyidem ve vatandaşımızdaki hassasiyet artmaktadır. Bu kanuni ve vicdani gidişatın yoğunlaşarak artması temennisiyle özel çocuklarımızın hazırladıkları gösterileri bir an önce görmek istediğimden konuşmamı kısa tutuyor tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık ve afiyet diliyorum. Özel çocuklarımız, güzel çocuklarımız, gününüz kutlu olsun” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI