Bitlis Bitlis’te ‘Filistin İçin Yürüyoruz’ etkinliği yapıldı

Bitlis’te ‘Filistin İçin Yürüyoruz’ etkinliği yapıldı

30.12.2023 - 15:56 | Son Güncellenme:

Bitlis’te ‘Filistin İçin Yürüyoruz’ etkinliği yapıldı

Bitlis’te ‘Filistin İçin Yürüyoruz’ etkinliği yapıldı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS’te 'Filistin Dayanışma Platformu’ tarafından 'Filistin İçin Yürüyoruz' etkinliği gerçekleştirildi.

Sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katıldığı etkinlik Gazibey Camisi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, sloganlar eşliğinde Ulu Cami önüne kadar yürümesi ile başladı. Burada Kuran-ı Kerim okunması ile devam eden programda Hüda Par Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya kısa bir konuşma yaptı. 86 gündür direnişini sürdüren Filistinlilere selam gönderen Karakaya, katılanlara teşekkür etti.

Açıklamayı okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Bitlis Şube Başkanı İsmail Elban, tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahitlik ettiklerini belirterek, "Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya Siyonist İsrail’in hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil İsrail’e ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor" dedi. 

Bu vahşetin Filistin halkı için yeni bir şey olmadığını belirten Elban, masum sivillerin ölümüne neden olan bu vahşetin sorumlularının acilen adalet önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamanın ardından Elban, saldırıların durdurulması çağrısında bulundu. (DHA)

FOTOĞRAFLI