Yenişehir Yenişehir’de deneme ekimi yapılan pancarın hasadına başlandı

Yenişehir’de deneme ekimi yapılan pancarın hasadına başlandı

28.10.2022 - 13:23 | Son Güncellenme:

Yenişehir’de deneme ekimi yapılan pancarın hasadına başlandı

Yenişehir’de deneme ekimi yapılan pancarın hasadına başlandı

Mine AK/YENİŞEHİR (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Yenişehir ilçesinde deneme ekimi yapılan pancarların hasadına başlandı. Hasadı yapılan pancarlar, testlere tabi tutulacak. Bu sayede bölgeye en uygun, verimi en fazla olan tohumların üreticiye dağıtılması planlanıyor.
Pancar ekiminin artması ve üreticinin daha fazla gelir elde etmesi adına Bursa ve bölgelerinde toprağa uygun pancar tohumları ekildi. Hasadı yapılan pancarlar yapılacak testlerden sonra bölgeye en uygun ve verimi en fazla olan tohumlar üreticiye dağıtılacak.
Yenişehir ilçesinde deneme ekimi yapılan pancarların hasadına başlandığını söyleyen Eskişehir Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, “Bizim ülkemizde şeker pancarı üretimi yapan sahalarımız bellidir. Bugünde Yenişehir ve Bursa Bölgesinde çeşitlik araştırması denemeleri kapsamında, Türk Şeker fabrikaları ve tohum firmalarının önerdiği tohumları ektik. Ekilen pancarlar hasat ediliyor. Birçok çeşit ekilen pancarlardan hangileri bölgeye, toprağa uygun, verimi ve kalitesinin testleri yapılacak. Yapılan testlerden sonra bu bölgelere uygun tohumlardan ekimler yapılacak. Böylelikle pancar ekimin artmasını, rekoltenin ve kalitenin yükselmesini hedefliyoruz. Bu sayede üreticinin kazancının yükselmesini istiyoruz” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI