Lice Beyoğlu, Lice domates üreticileri ile bir araya geldi

Beyoğlu, Lice domates üreticileri ile bir araya geldi

26.10.2021 - 13:18 | Son Güncellenme:

Beyoğlu, Lice domates üreticileri ile bir araya geldi

Beyoğlu, Lice domates üreticileri ile bir araya geldi

DİYARBAKIR, (DHA)-DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde doğal ortamlarda yetişmesi nedeniyle doyumsuz bir lezzete sahip olan 'Lice domatesi' yoğun ilgi görüyor.

Organik olmasının yanı sıra Lice coğrafyasına ve doğa koşullarına özgü olmasıyla bilinen, doyumsuz lezzeti ve tadıyla marka haline gelen Lice domatesi, birçok aileninde geçim kaynağı oldu. Domates üreticileri, büyük emek ve özen göstererek ürettikleri ürünleri Diyarbakır-Lice- Bingöl kara yolunda açtıkları açık tezgahlarda satıyor.

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, memleketi olan Lice ilçesinde ziyaretlerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Beyoğlu, ilçeye gelişi sırasında aracını durdurarak yol kenarında toplu olarak satın aldığı domatesleri vatandaşlara ikram etti. Beyoğlu, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla hasret giderdi. Özellikle domates üreticinin yanında olacaklarını belirten Beyoğlu üretici kadınlarla bir araya gelerek,  "Büyük bir emek vererek yetiştirdiğiniz ürünlerinize pazar bulunması konusunda her türlü desteğini vereceğiz. Adeta marka haline gelin Lice domatesini Türkiye'nin dört bir yanına göndererek, üreticilerimize ekonomik katkı sağlanması için çalışma yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI