Merkez Hatay Barosu'ndan Sinem Umaş'a suç duyurusu

Hatay Barosu'ndan Sinem Umaş'a suç duyurusu

01.08.2023 - 13:26 | Son Güncellenme:

Hatay Barosu'ndan Sinem Umaş'a suç duyurusu

Hatay Barosundan Sinem Umaşa suç duyurusu

Samim SELÇUK/HATAY, (DHA)- HATAY Barosu, "Gelinim olur musun?" yarışmasıyla tanınan Sinem Umaş’ın Hatay'da hayvanlara su verilmediği iddiasıyla yaptığı paylaşımlar üzerine, 'halka hakaret', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama', 'devletin birlik ve bütünlüğünü bozma' gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.
"Gelinim olur musun?" yarışmasıyla tanınan Sinem Umaş, Hatay'da sokak hayvanlarına su verilmediği iddiasıyla sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Umaş, paylaşımında, 'İnsan değilsiniz Hatay ve Antakya'daki hayvan düşmanları. 45 derece sıcakta bir hayvan su içmesin istiyorsanız başınıza gelen her şeyi haketmişsinizdir. 45 derece sıcak, su koysan 1 saatte kaynıyor. Ne kedi ne köpek içebiliyor zaten. Siz nasıl empati yoksunu yaratıklarsınız ya? Keşke ölseydiniz depremde. Bu nasıl empati yoksunluğudur. Sizi nasıl sevgisiz duygusuz yetiştirmişler. Hatay'da insan kalmamış herkes öldü ya. 2 yudum su içmek isteyen köpeği 3 gündür şikayetle aldırmaya çalışmak insanlık değil. Allah belanızı versin" ifadelerini kullandı. 
TEPKİ ÇEKTİ
Umaş'ın paylaşımları, sosyal medyada yoğun tepki çekti. Bunun üzerine bir paylaşım daha yapan Umaş, yazdıklarının başka yerlere çekildiğini kaydedip, hayvanlara su veren, besleyen herkesin başının tacı olduğunu belirtti. Umay, paylaşımında, "Çok garip bir şekilde yazdığım başka yere çekiliyor ama umrumda değil. Yazım çok açık. Hayvanlara su veren besleyen herkes başımın tacı kimse onlara bir şey diyemez. Ancak enkaz altında kolun bacağın kesilir, protezle yaşarsın, tüm akrabaların daha yeni enkaz altında ölmüştür. Ama sen tüm bu yaşadıklarını unutup 50 derece sıcakta 'kedilere, köpeklere su vermeyin, buraya alışmasınlar' diye kavga çıkartıp, işini gücünü bırakıp 'hayvanları gelin alın' diye belediyeyi arıyorsan sen kötüsün. Ölmeni istemekte en hayırlısı, ruh hastalığı artık bu çünkü" ifadelerine yer verdi.
AÇIKALIN: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Hatay Barosu, Sinem Umaş hakkında, 'halka hakaret', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama', 'devletin birlik ve bütünlüğünü bozma' gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu. Hatay Baro Başkanı Av. H. Cihat Açıkalın, şunları kaydetti: "Olaylara kendi penceresinden bakan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi ve özellikle de Hatay'ı hedef alıp hakaret eden kişi ve toplulukların arttığını üzülerek gözlemliyoruz. Bu zihniyet ve temsilcileriyle hukuki olarak sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. Son günlerde hayvan haklarını bahane ederek deprem mağdurlarını nefret söylemi ile aşağılayan Sinem Umaş adlı sosyal medya kullanıcısı ile ilgili hukuki süreci başlattık ve takipçisi de olacağız." (DHA)

FOTOĞRAFLI