Hatay Samandağ’da prefabrik işyerleri faaliyetlerini sürdürüyor

Samandağ’da prefabrik işyerleri faaliyetlerini sürdürüyor

25.03.2024 - 16:30 | Son Güncellenme:

Samandağ’da prefabrik işyerleri faaliyetlerini sürdürüyor

Samandağ’da prefabrik işyerleri faaliyetlerini sürdürüyor

Samim SELÇUK/ HATAY, (DHA)- HATAY’ın Samandağ ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerlerinde hasar oluşan esnaflar devlet desteğiyle kurulan prefabrikler işyerlerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat’taki afette iş yeri yıkılan veya ağır hasar gören esnaf için Hatay Valiliği ve Samandağ Kaymakamlığı işbirliğinde Sutaşı Çarşısı oluşturuldu.

ESNAFLAR İŞYERLERİNDEN MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

İlçeye bağlı Sutaşı Mahallesi’nde bulunan Sutaşı Çarşısı'nda 39 prefabrik iş yerinde bulunan esnaf olan Cihan Kuzu, "Samandağ Kaymakamlığı ve Hatay Valiliğinin koordinesinde, küçük işletmeleri tekrar canlandırmak için Sutaşı Çarşı’sı açıldı. Çarşıda bulunan işletmelerin çoğu ağır hasarlı ya da yıkılmış iş yerleri burada işlerimizi yapıyoruz hayatı daim ettirmek için bize burayı tahsis eden Samandağ Kaymakamına Allah razı olsun" dedi.

Çarşı esnafı Semir Ateş ise, "Depremde işletmem yıkıldı deprem sonrası Samandağ Kaymakamı, Hatay Valisi’nin desteğiyle kurulan Sutaşı Çarşısı’nda devam etmeye başladım. Çarşı içinde bulunan çeşitli iş kollarına destek olması adına halkımızın çarşıyı ziyaret etmeleri için davet ediyorum. Kaymakamımıza teşekkür ediyorum " diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI