Aliağa Aliağa'da zeytin hasadı şenlikle başlıyor

Aliağa'da zeytin hasadı şenlikle başlıyor

17.10.2023 - 12:46 | Son Güncellenme:

Aliağa'da zeytin hasadı şenlikle başlıyor

Aliağada zeytin hasadı şenlikle başlıyor

ALİAĞA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Aliağa ilçesinde, yarın 2. Zeytin Hasat Şenliği düzenlenecek. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Hacıömerli Mahallesi'ndeki Gryneion Cafe ve Mesire Alanı'ndaki şenliğe herkesi davet edip, bereketli bir hasat sezonu olması dileğinde bulundu.

Ege'de 2 bin yıllık geçmişi bulunan, binlerce yıldır insanlığa bereket getiren zeytinde hasat sezonu başladı. Tarihi, Turistik, kültürel ve doğal zenginlikleri, gastronomi kültürü, yüksek tarım ve hayvancılık potansiyelinin yanında zeytin ve zeytinyağı üretiminde Ege'de önemli bir yere sahip olan Aliağa'da zeytin hasadının başlaması nedeniyle Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yarın 2. Zeytin Hasat Şenliği düzenlenecek.

44 bin dekar alanda 483 bin zeytin ağacı bulunan Aliağa'nın Hacıömerli Mahallesi'ndeki Gryneion Cafe ve Mesire Alanı'nda gerçekleştirilecek şenlikte, sabun yapımı, zeytin salamura ve kırma atölye etkinlikleri, zeytinyağı tadım ve zeytinyağlı yemek yarışmaları, tarlada zeytin hasadı, zeytinyağı fabrikası ziyareti, zeytin fidanı dağıtımı gibi etkinlikler yer alacak. İkramlar ve müzik dinletileri eşliğinde yapılacak etkinliklerde katılımcılara çekilişle hediyeler de verilecek.  Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, herkesi şenliğe katılmaya davet edip, bereketli bir hasat sezonu olması dileğinde bulundu.

Öte yandan, Aliağa'da bu sezon ortalama 12 bin ton zeytinin hasat edilip, 3 bin ton zeytinyağı üretilmesinin tahmin edildiği bildirildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI