Bornova Bornova'da işçilere promosyon müjdesi

Bornova'da işçilere promosyon müjdesi

20.12.2023 - 12:26 | Son Güncellenme:

Bornova'da işçilere promosyon müjdesi

Bornovada işçilere promosyon müjdesi

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, daha önce düşük buldukları için iptal ettikleri 13 bin TL tutarındaki promosyon yerine başka bir banka ile 20 bin 500 TL'lik promosyonda anlaşmaya vardıkları açıkladı. İşçiler üzerinde anlaşmaya varılan promosyon tutarını halay çekerek kutladı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, daha önce düşük buldukları için iptal ettikleri 13 bin TL tutarındaki promosyon yerine başka bir banka ile 20 bin 500 TL'lik promosyonda anlaşmaya vardıkları açıkladı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç'in de hazır bulunduğu belediye binası önündeki açıklamanın ardından, işçiler üzerinde anlaşmaya varılan promosyon tutarını halay çekerek kutladı.
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, hizmet binası önünde yaptığı açıklamada 2019 yılının 8 Nisan'da daha önce başlamış olan grevi sonlandırdıkları günden bu yana sendika ile aralarından tam bir uzlaşı olduğunu belirterek, “Bu uzlaşının temeli insan odaklı çalışma anlayışımız. Promosyon için ihale açtık. Bankalar bize geldi, en çok verilen para 13 bin liraydı. Faizler yüzde 30-40 seviyesinde iken promosyon olarak verilen paranın 13 bin lira olmasına gönlümüz razı gelmedi. İhaleyi iptal ettik ve süreci takip ettik. Bunun üzerine Türk Ekonomi Bankası ile 20 bin 500 lira tutarındaki promosyon tutarı üzerinde anlaşma sağladık" ifadelerini kullandı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, diğer ilçelerde de promosyonla ilgili görüşmeler yaptıklarını ve rakamların üç aşağı beş yukarı 11 bin 12 bin lira düzeyinde olduğunu belirterek, “Geldiğimiz noktada Bornova'da üzerinde uzlaşılan rakam için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Sarı, İduğ'un her zaman emekten yana tavrını koyduğunu belirtti.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç de promosyon ihalesinin uzun zaman önce sona erdiğini belirterek, İduğ'ya hassasiyeti için teşekkürlerini iletti.(DHA)
FOTOĞRAFLI