Buca Bahçesine kamp kurdukları okulun duvarlarını renklendirip, öğrencileriyle oyunlar oynadılar

Bahçesine kamp kurdukları okulun duvarlarını renklendirip, öğrencileriyle oyunlar oynadılar

26.06.2023 - 10:49 | Son Güncellenme:

Bahçesine kamp kurdukları okulun duvarlarını renklendirip, öğrencileriyle oyunlar oynadılar

Bahçesine kamp kurdukları okulun duvarlarını renklendirip, öğrencileriyle oyunlar oynadılar

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Buca ilçesindeki Türk Kadınlar Konseyi İlkokulu'nda özel bir okulun öğrencileri gerçekleştirdikleri toplumsal proje kapsamında okul bahçesine 3 günlük kamp kurdu. Okulun duvarlarını onarıp, renklendiren öğrenciler, bildikleri oyunları köy okulunun öğrencilerine öğreterek pek çok eğitsel etkinlik gerçekleştirdi.

Buca'nın kırsal Karacaağaç Mahallesi'ndeki Türk Kadınlar Konseyi İlkokulu'nun bahçesine, özel bir okulun 9,10 ve 11'inci sınıf öğrencileri 3 günlük kamp kurdu. Lise öğrencileri köy okulunun bahçe duvarlarını onarıp, belirledikleri desenlerle rengarenk boyadı. Çadırlarda kalan öğrenciler, bildikleri oyunları köy okulunun öğrencilerine öğreterek pek çok eğitsel etkinlik gerçekleştirdi. Türk Kadınlar Konseyi İlkokulu öğretmenlerinden Nurcan Kuruçaylı, "Gönüllü Hizmetler Derneği amacıyla daha önce çocuklarımızı bir kampa götürmüştük. Bu sefer de yine dernek aracılığıyla okulumuzda kolej öğrencilerini ağırladık. Okulumuza 15'i öğrenci, 3'ü eğitmen olmak üzere 18 kişilik bir ekip olarak geldiler ve kamp kurdular. Okulumuzun dış cephe duvarlarını renklendirdiler. Çadırlarda kalıyorlar. Gün boyunca saat saat etkinlikler düzenleniyor. Boyama işlerini de bizim öğrencilerimizle birlikte yapıyorlar. Onlara fiziksel ve zihinsel değişik oyunlar oynatıyorlar. Kolej öğrencilerinin de köyde yaşam farklı bir deneyim oldu. Bizim çocuklarımıza da diğer öğrencilerin kazandırdığı pek çok şey oldu" dedi.

'YAPTIĞIMIZ İŞLE GURUR DUYUYORUZ'
Kolej öğrencilerinden Nehir Özcan (16), "Bu proje fikri beni çok heyecanlandırdı. Ekipçe hangi duvarları nasıl boyayacağımıza karar verdik ve işe koyulduk. Yaptığımız işle gurur duyuyoruz. Sanatsal ve bilimsel çizimler yaptık.  Alçı ve sıva ile dökülmüş yerleri onardıktan sonra boyasını yaptık. Bunun yanı sıra buradaki öğrencilere pek çok oyunlar öğrettik. Beraber ebru sanatı yaptık. İstanbul'dan getirdiğimiz maskeleri boyadık. Onları çok özleyeceğim" diye konuştu.

Türk Kadınlar Konseyi İlkokulu'nun öğrencilerinden Gülce Duru Kafalı (10), "Çok güzel oyunlar oynadık. İyi ki geldiler. Okulumuza neşe kattılar. Birlikte duvarları boyadık" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI