İzmir Çocuklar doğada buluşacak

Çocuklar doğada buluşacak

25.04.2024 - 16:33 | Son Güncellenme:

Çocuklar doğada buluşacak

Çocuklar doğada buluşacak

İZMİR, (DHA)-İZMİR'de bu yıl 'orman ve doğa okuryazarlığı' temasıyla düzenlenecek olan 'Festival Çocuk', 12 Mayıs'ta Çiçekliköy Moment Tabiat Park'ında 8'inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Festival Çocuk Kurucusu, İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi.

'Festival Çocuk', 12 Mayıs Pazar günü Çiçekliköy Moment Tabiat Park'ında kapılarını 8'inci kez açmaya hazırlanıyor. Festivalle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya influencerlar, sponsorlar ve basının temsilcileri katıldı. 2015 yılında Sibel Demir Arslan tarafından ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan 'Festival Çocuk' bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. Festivalde, orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları yer alıyor. Festivale katılan çocuklar, 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, aileler stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Ebeveynler ise festival boyunca, çocukları ile doğada zaman geçirebilecek.

'BU SENEKİ TEMAMIZ ORMAN'

Festivale katılan çocukların, etkinlik ve atölyelerin yanı sıra sahne performansları ve yarışmalarla unutulmaz anılar yaşayacağını dile getiren Festival Çocuk Kurucusu, Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. Çocukların bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabileceğini belirten Arslan, sadece çocukların değil ailelerinin de keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar ve sahne performanslarının düzenleneceğini dile getirdi.

Sağlık sponsorluğunu Medical Point Hastanesi, eğitim sponsorluğunu ELT Yurtdışı Eğitim'in yaptığı festivalde; Düş Mucitleri Bilim Anaokulu ile Neşe Palamudu Orman Okulu'ndan orman liderleri doğa atölyelerini yaptıracak. Festivalde, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, UCIM, LÖSEV, Kızılay ve Ege Orman Vakfı da yer alacak. 12 Mayıs Pazar günü Çiçekliköy'de saat 10.00 ile 19.00 arasında düzenlenecek festival için katılımcılar, biletlerini 'festivalcocuk.com' adresinden alabilecek. 0-36 ay ve özel gereksinimli çocuklar festivale ücretsiz girebilecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI